Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 09. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tragikus tűzeset Etesen.

Tragikus tűzeset Etesen.

Kedden délután érkezett egy segélyhívás a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád vármegyei Etesen, az Öregetesi úton kigyulladt egy parasztház.

A tűzeset helyszínére négy járművel vonultak a tűzoltók. A kilencven négyzetméteres épület mind a négy helyisége égett, a lángok a tetőre is átterjedtek, a tűzben egy gázpalack is felrobbant. A tűzoltók egy órán keresztül oltották az égő házat, amelyben oltás közben egy holttestet találtak. Az épület lakhatatlanná vált, másik lakójáról, aki a tűz idején nem tartózkodott otthon, az önkormányzat gondoskodik.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indul.

2023-ban Nógrád vármegyében 2 ember vesztette életét lakástűzben. A részletes statisztikákról és a megelőzésről további információ érhető el a katasztrófavédelem weboldalán.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Kiss Árpád tű. százados - Nógrád KMSZ


Holttestet találtak a tűzoltók Etesen egy kigyulladt parasztházban. MTI

Tragikus tűzeset történt kedden délután a Nógrád vármegyei Etesen, a tűzoltók egy holttestet találtak egy kigyulladt parasztházban a tűz oltása közben - közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.az MTI-vel.

Délután érkezett a katasztrófavédelemhez segélyhívás, amely szerint az Öregetesi úton kigyulladt egy parasztház.
A helyszínre a tűzoltók négy járművel vonultak ki, a kilencven négyzetméteres épület mind a négy helyisége égett, a lángok a tetőre is átterjedtek, a tűzben egy gázpalack felrobbant.
A tűzoltók egy órán keresztül oltották az égő házat, oltás közben egy holttestet találtak.
Az épület lakhatatlanná vált, a parasztház másik lakója a tűz idején nem tartózkodott otthon, róla az önkormányzat gondoskodik. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.