Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Több órára kisüt a nap!

Több órára kisüt a nap!

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de elsősorban a Tiszántúlon lesznek erősen felhős, borongós tájak is.

Vasárnap Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan keleten, délkeleten fordulhat elő kezdetben jelentéktelen eső, kisebb havas eső. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de délután egyre nagyobb területen mérséklődik majd a légmozgás. Reggelre foltokban pára, köd is képződhet a szélcsendesebb helyeken, -6 és +2 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4 és 10 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de hajnalra többfelé képződhet pára, köd, illetve zúzmarás köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Néhol ködszitálás előfordulhat. Az időnként megjelenő felhőkből esni nem fog. Északnyugaton megélénkül a déli-délkeleti szél. Országszerte fagyos lesz a reggel, délután pedig 3 és 9 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedd sokfelé indul párásan, ködösen, északon, északkeleten pedig tartósabban is megmaradhat a pára, köd, zúzmarás ködre is számítani kell. Máshol többnyire napos időre van kilátás. A Dunántúl északi felén élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél. A fagyos reggelt követően délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán és csütörtökön is szinte mindenhol fagyos lesz a reggel, többfelé pára-, illetve zúzmarás köd képződhet. Napközben ezek nagy része feloszlik, de lesznek tartósabban ködös országrészek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Szerdán időnként még kisüthet a nap, majd csütörtökön mindenhol megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék csak csütörtök este érkezhet északkeletre eső, zápor formájában. Szerdán nem lesz jelentős a légmozgás, csütörtökön viszont helyenként már számítani kell élénk, erős széllökésekre. Szerdán 3-8, csütörtökön 4-12 fokra van kilátás, de a tartósabban ködös tájakon fagypont közelében maradhat csak a csúcshőmérséklet.

Enyhébb napok jönnek

A következő napokban havazás nem várható. Átmenetileg búcsút intünk a havas télnek.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint a görcsös panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A magasban melegedés kezdődik, emiatt a fokozottan érzékenyek migrént, dekoncentráltságot, fáradékonyságot, tompaságot, szédülést is tapasztalhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, de a szelesebb országrészekben élők hő- és komfortérzete romolhat.

Öltözzünk melegen, ugyanis könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan keleten, délkeleten fordulhat elő kezdetben jelentéktelen eső, kisebb havas eső, így ezeken a tájakon számítani kell vizes, csúszós, néhol síkos, jeges útszakaszokra is.

Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések, emiatt romolhat a járművek menetstabilitása.

Reggelre foltokban pára, köd is képződhet a szélcsendesebb tájakon, így ezeken a helyeken átmenetileg korlátozott látási viszonyokra is fel kell készülni.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a fagyos tájakon érdemes lesz több időt fordítani járművünkre indulás előtt.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.