Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. November 23. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Teljesítménytúrázók elismerése

Teljesítménytúrázók elismerése

Minden túraév végén ünnepélyes keretek között hagyományos serlegdíjazással egybekötve tartják meg a Mátra teljesítménytúrázója túramozgalom díjátadó ünnepségét.

Idén november 23-án tartották volna a programot, de ezt az utolsó pillanatban el kellett halasztani. A díjátadó ünnepség új időpontja december 7. vasárnap,helye : Gyöngyös, Kolping ház, Török Ignác út 1. szám lesz.- tudtuk meg Molnár Zsolttól a túrarendezvényt lebonyolító rózsaszentmártoni Hérics TTSE vezetőjétől, a sorozat egyik főszervezőjétől.
A tavaszi mátrai túra után évközben még sok kilométert kellett teljesíteniük a részvevőknek, hogy évvégén a díjazottak közé kerüljenek. Képünkön, Idén három Szurdokpüspöki túrázó Deszpoth Hajnalka, Kosik Tiborné, Kosik Tibor is az elismertek közé került.
A teljesítménytúra elmúlt évi értékelése során 136 fő érdemelte ki a túramozgalom I.-II.-III. fokozatú elismerését. Ebben az évben a túratávok összesítése alapján 130 túrázót fognak díjazni. Előzetes számítások alapján Nógrád megyéből: Szomszéd Sándor,Szomszédné Halász Erzsébet ,Utassy Gábor (Bátonyterenye),Feuerstahler Éva,(Nőtincs), Gherdán Rozália,Gherdán Tamás(Tar), Nagy-György Sándor (Jobbágyi), Kurunczi Nándor, (Szarvasgede), Cserháti Tibor, Deszpoth Hajnalka, Kosik Tibor, Kosik Tiborné(Szurdokpüspöki),Bakallár Tímea, Balás Csaba, Maksó Róbert, Dr. Szabad Gergő(Pásztó), vehet majd át éves túra teljesítményükért különböző fokozatú elismeréseket.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.