Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2023. Május 24. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tegnapi káresetek!

Tegnapi káresetek!

Összegezve a tegnapi napot.

Méhek telepedtek meg egy rehabilitációs intézet udvarán álló fa odvában kedd délután Bercelen, a Petőfi úton. A helyi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével visszavágták az érintett fát. Az így megközelíthetővé vált odúból egy méhész szakember befogta a méhrajt, az otthon lakóira további veszélyt nem jelentett. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Egy ember felmászott egy épület tetejére és önerejéből nem tudta elhagyni azt kedd este Salgótarjánban, a Budapesti úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével lehozták a tetőről a bajbajutottat, aki sérülések nélkül lejutott onnan.


Letépte az erős szél a fóliát a helyi óvoda felújítás alatt álló tetőszerkezetéről kedd este Bánkon, a Kis utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók helyi ács szakemberek segítségével egy új fóliát szögeltek az épület tetejére.


Az úttestre dőlt és teljesen elzárta azt egy kidőlt fa a 22-es főúton Őrhalom és Szécsény között. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

A heves esőzés és a vízelvezető árkok karbantartatlansága miatt felgyűlt a víz egy ház udvarán kedd este Balassagyarmaton, a Rákóczi fejedelem úton. A helyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet a ház előtti árokból. Az esetről a műveletirányító ügyelet tájékoztatta a város közbiztonsági referensét.


Összeütközött két személyautó szerda kora reggel a 21-es főúton, Szurdokpüspöki közelében. Az ütközés hatására az egyik gépkocsi az árokba hajtott és a tetejére borult. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, egyikük sem sérült meg. Az egyik gépjárművel három kutyát is szállítottak, az állatok sem sérültek meg a baleset során.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 07:00, vasárnap | Helyi

Erős, viharos szél támad!

Vasárnapra virradóan többfelé számíthatunk további csapadékra, keleten és délen zivatarok hangoskodhatnak éjjel.

2023. Szeptember 23. 17:00, szombat | Helyi

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom!

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. Szeptember 23. 06:00, szombat | Helyi

Sok esőt, zivatarokat hoz a hétvége!

Hidegfront érkezik, ami kezdetben a Dunántúlra hoz esőt, záport, zivatarokat. Délután és este pedig a középső és keleti országrészbe is megérkezik a csapadék és több helyen lehetnek zivatarok.

2023. Szeptember 23. 05:50, szombat | Helyi

Ferenc pápa marseille-i látogatásán elítélte a "gyalázatos emberkereskedőket"!

Ferenc pápa elítélte a "gyalázatos emberkereskedőket" és "a közöny fanatizmusát" a Földközi-tengeren hajótörést szenvedett migránsok sorsával szemben, akiket szerinte "civilizációs kötelesség" megmenteni.