Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 26. 07:57, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tegnapi káresetek!

Tegnapi káresetek!

Távközlési vezetékbe akadt egy teherautó. Kigyulladt egy beton villanyoszlop kapcsolószekrénye. Összedőlt egy lakatlan ház használaton kívüli. Elhagyta az úttestet, az árokba hajtott.
Fém kerítésbe szorult egy őz.

Távközlési vezetékbe akadt egy teherautó kedd reggel Bátonyterenyén, a Petőfi úton. A jármű leszakította a vezetékeket és több oszlop is kitört. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a vezetékeket és az oszlopokat az úttestről, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt, majd átadták a helyszínt a szolgáltató szakembereinek. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Kigyulladt egy beton villanyoszlop kapcsolószekrénye kedd délelőtt Bátonyterenyén, a Dobó úton. A város hivatásos tűzoltói egy porral oltó készülékkel megfékezték a lángokat. Az egység átadta a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak.


Összedőlt egy lakatlan ház használaton kívüli, körülbelül száz négyzetméteres alapterületű melléképületének tetőszerkezete tegnap délután Bátonyterenyén, a Kővirág úton. A ledőlő tető az utcára borította az épület oromfalát is. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a törmeléket, sérülteket nem találtak alatta. Az egység a törmeléket és egy leszakadt távközlési kábelt eltávolított az úttestről, majd tovább bontotta a födém veszélyessé vált részeit. Ezután az épületet kordonszalaggal zárták el a gyalogosforgalom elől. Személyi sérülés nem történt.


Elhagyta az úttestet, az árokba hajtott majd az oldalára borult egy személyautó kedd este Salgótarjánban, a Karancs úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A járműben csak a sofőr utazott, ő nem sérült meg a baleset során.


Fém kerítésbe szorult egy őz szerdán korán reggel Pásztón, a Fő utcán. A helyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították az állatot, majd visszaállították a kerítést eredeti helyzetébe. Az eset során az őz nem szenvedett sérülést, kiszabadítását követően elszaladt a helyszínről.

Fotó: Illusztráció

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.