Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 23. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tegnapi káresemények!

Tegnapi káresemények!

Egy elektromos trafó izzott egy villanyoszlop tetején, Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű családi házban, Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó,
Nyolc esetben riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat

Egy elektromos trafó izzott egy villanyoszlop tetején csütörtök reggel Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos úton. A helyi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, amíg az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták az érintett trafót.

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű családi házban csütörtök délután Karancslapujtőn, a Deák Ferenc úton. A ház tetőszerkezete nyolc négyzetméteren égett. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei három vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat. A házban két idős ember lakott, akik saját erejükből nem tudták elhagyni az épületet, őket a tűzoltók menekítették ki a házból. Az egységek egy propánbutángáz-palackot is kivittek az épületből. A ház két lakóját megfigyelés céljából kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.


Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó csütörtök éjjel Balassagyarmaton, a Honti utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították. Az autóban két ember utazott, ők nem szenvedtek sérüléseket. A roncsot egy autómentő elszállította a helyszínről.


Nyolc esetben riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat csütörtökön az előző éjszakai viharban kidőlt fákhoz és lehasadt faágakhoz. A hivatásos egységek Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Pásztón, Kazáron és Vizsláson avatkoztak be. A kidőlt vagy leszakadt növényi részek a legtöbb helyen a gyalogos-, illetve a járműforgalmat akadályozták. Salgótarjánban, a Szerpentin úton egy távközlési vezetéket is átszakított egy lehasadó faág. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.