Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 07. 08:22, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tegnapi káresemények!

Tegnapi káresemények!

Letért az úttestről - Jelzett a szén-monoxid- érzékelő - Kigyulladt egy hétvégi ház - Négy alkalommal adtak munkát kidőlt fák - A nagy mennyiségű csapadék.

Letért az úttestről és egy vízelvezető árokba hajtott egy kamion kedd reggel Acsa és Galgaguta között a 2108-as úton. A sofőr saját erejéből nem tudta elhagyni a járművet. A berceli hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység ezután áramtalanította a kamiont.


Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délután egy második emeleti lakásban Bátonyterenyén, a Rimay János úton. A helyi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a lakásban a levegő összetételét és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A lakásban gáz üzemű készülék nem üzemelt az eset idején, így az egységek az érintett lakás alatt elhelyezkedő két másik lakást is átvizsgálták. A szén-monoxid az alsó lakásokban üzemelő vízmelegítők valamelyikében keletkezett. A gázszolgáltató szakemberei a két vízmelegítő és a hozzájuk tartozó kémény használatát letiltotta az érintett lakásokban. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Kigyulladt egy hétvégi ház kedd délután Szurdokpüspökiben, a Kápolna soron. A harminc négyzetméteres ház és a mellette álló tizenkét négyzetméteres, fa szerkezetű melléképület teljesen megsemmisült a tűzben. A pincében négy darab propánbutángáz-palack volt, ezek az eset során felrobbantak. A pásztói és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei avatkoztak be a káresetnél. A tűz oltását nehezítette, hogy a nehezen járható, rossz minőségű földutakon az egységek nem tudták megközelíteni az érintett épületet gépjárműfecskendővel. A hétvégi házban egy ember életvitelszerűen lakott, őt ideiglenesen rokonok fogadták be. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Négy alkalommal adtak munkát kidőlt fák a Nógrád vármegyei tűzoltóknak kedden. Reggel Nagylóc külterületén, a 2122-es számú úton okozott forgalmi akadályt egy fa, amelyet a szécsényi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolítottak el az úttestről. Dejtár és Patak között egy hat méteres faág zárta el az utat, itt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Délután Salgótarjánban, a Március 15. utcában dőlt egy fa egy garázs tetejére. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényi részeket a tetőről. Késő este Kotyháza pusztán dőlt az úttestre egy fa. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt.


A nagy mennyiségű csapadék miatt tegnap éjjel kiöntött a medréből a Nógrádsipek településen átfolyó Rimóc-Sipek patak. A medrét elhagyó patak harminckilenc ingatlant és öt embert veszélyeztetett. A káresetnél a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a szécsényfelfalui, a magyargéci és az endrefalvai önkéntes tűzoltó egyesület, illetve a Szécsényi Járási Mentőcsoport önkéntesei avatkoztak be. Az egységek az épületek védelmében kétezer homokzsákot helyeztek ki az éjszaka során. A védekezésben a község polgármesterének irányítása mellett ötven helyi lakos is részt vett. Két embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.