Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 18. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: TCR Europe Media

TCR Europe a Hungaroringen - Vasárnapi riport.

TCR Europe a Hungaroringen - Vasárnapi riport.

Björk és Pauwels győzött a 2. futamban a Hungaroringen

Thed Björk megszerezte első győzelmét a KUMHO TCR World Tour-on, amikor a Cyan Racing Lynk & Co pilótája megnyerte a 2. futamot a Hungaroringen, a sorozat nyolcadik fordulóját. A TCR E

2. futam
Öt pilóta érintett az első körös incidensben

Björk jobban rajtolt a rajtrács második helyéről, mint a pole-s Dušan Borković, és a Lynk & Co 03 vezetett az első kanyarban. Az Audi Sport Team Comtoyou RS 3 LMS, Frédéric Vervisch ezután megkerülte Borković célversenyének Hyundai-ját az 1-es kanyarban, hogy a második helyre érkezzen, de a kanyarból Santiago Urrutia és Borković érintkezett, ami a szerb pilótát a pályára küldte. Michelisz Norbert, aki megpördült, és Davidovski Viktorral és Losonczy Leventével ütközött. Míg Borković a P18-ra esett és folytatta, Michelisz és Losonczy is a boxba sántikált. Davidovskinak nem volt ilyen szerencséje, és az összetört Audi a pályán rekedt, ami arra késztette, hogy a biztonsági autót bevegyék, amíg az autót és a törmeléket el nem takarították.

A verseny az 5. körben folytatódott, Michelisz kilátogatott a boxba, és egy körre újra csatlakozott a Safety Car időszakában, de az autó bal hátsó részének sérülését továbbra sem sikerült helyrehozni, így a helyi hősnek már egy után újra boxolnia kellett. körben. Újra be tudott csatlakozni, és végül az utolsó helyen fejezte be a versenyt.

Az újraindítás után Rob Huff megelőzte Mikel Azconát az 5. körben a negyedik helyre, majd a következő körben megszerezte a harmadikat Urrutiától. Urrutia azonban áthajtásos büntetést kapott az incidens előidézése miatt a nyitókörben, és a 6. kör végén szabályosan letöltötte a büntetését. Addigra Huff feljött a második helyre, miután egy jól időzített mozdulattal. csapattársa, Vervisch. Eközben Borković a tizennegyedik helyen állt, miután megelőzte Mikael Karlssont. Urrutia ezt követően második áthajtást kapott egy másik incidens miatt, amit negyvenmásodperces időbüntetéssé alakítottak át.

Csakúgy, mint a szombati futamon, a TCR Europe éllovasa Kobe Pauwels volt összesítésben a hetedik helyen, de a fiatal belga pilóta mögött a P8-ért dúlt a csata, Kevin Ceccon Viktor Anderssont támadta a 8. körben, Tom Coronel pedig szorosan a páros mögött. A 9. körben Coronel megelőzte Ceccont a P9-re, míg Andersson öt másodperces büntetést kapott a pályakorlátok többszöri megsértése miatt.

Újabb csata alakult ki a végső, összesített dobogós helyért, Vervisch most Mikel Azcona támadása volt, de Néstor Girolami és az 1. futam győztese, Yann Ehrlacher is szorosan mögöttük volt. Ez a négyes selejt a verseny legvégéig tart, és a 12. körben enyhe érintkezés volt Azcona és Vervisch, valamint Girolami és Azcona között. Mikael Karlsson és John Filippi az összesített P14-ért és a P6-ért küzdött a TCR Europe-ban, Andersson pedig visszaesett. tizenegyesének köszönhetően ötödik.

Coronel az utolsó körben megengedte Ma Qing Hua-nak, hogy a P9-be kerüljön, mivel nem volt előnye a KUMHO TCR World Tour versenyzőjével való küzdelemnek, de a pozícióban nem történt további változás. Björk ezzel megszerezte első győzelmét a World Tour-on, ezzel a Cyan Racing Lynk & Co második győzelmét aratta a hétvégén. Huff és Vervisch a második és a harmadik helyen végzett az Audi Sport Team Comtoyou csapatában.

Pauwels úgy folytatta lenyűgöző Rookie TCR Europe szezonját, hogy ismét megszerezte a győzelemért járó maximális 40 pontot Comtoyou Racing csapattársa, Coronel előtt, míg Kevin Ceccon ismét a dobogón végzett az Aggressive Team Italia első TCR Europe versenyén. E három mögött Borković felépült az 1. körben történt incidens után, és a negyedik helyen végzett Andersson előtt.

A TCR Europe Drivers' Championshipben Coronel 44 pontra növelte előnyét John Filippivel szemben, és Pauwels már csak 6 pontra zárkózott Filippihez képest. Borković továbbra is a negyedik, de Davidovski DNF-je azt jelenti, hogy a hatodik Lewis Brown már csak 14 ponttal van lemaradva a macedón pilótától.

Idézetek a pódiumról

Thed Björk (futamgyőztes): „Tudja, hogy olyan jó érzés győzelmet aratni ezen a Kumho TCR World Tour-on, mindenki más is leválogatta őket, és most nekem is van egy, szóval fantasztikus érzés. Tudod, a TCR-ben nehéz a győzelem, de jó kezdés és jó tempó volt tőlem, szóval nagyon boldog vagyok. Nehéz verseny volt mögöttem, sok minden történt, úgyhogy alig várom, hogy megnézhessem. Idén találkoztam Dusannal, nem sokat versenyeztem vele, de tudom, hogy nagyon kemény versenyző. A tervem az volt, hogy jól kezdjek és megszerezzem a pozíciót, ő egy jó pilóta, így tudja, hogyan kell viselkedni, mindketten szerettük volna az első kanyart, de számomra ez volt a nyerő stratégia.”

Kobe Pauwels (először a TCR Europe-ban): „Jól indultam, aztán volt egy Lynk & Co, ami elakadt, és milliméter közelben voltam, hogy elkerüljem; Nagyon féltem, hogy megrongálom az autót, és valahogy nem vettük fel a kapcsolatot, ami jó volt. A rajt után pont pozícióban voltam a különböző autókkal, és mindig a megfelelő vonalat vettem, hogy elkerüljem a vérontást, és ne veszítsek túl sok sebességet vagy pozíciót. Aztán megjelent a Safety Car, a gumijaim túl hidegek voltak, így kétségbeesetten szerettem volna, hogy ne kövessem el még egyszer ezt a hibát, olyannyira, hogy talán túlságosan bemelegítettem őket, mindez a tanulási görbe része. Később, az újraindítás után a senki földjén voltunk, mentettük a gumikat, mentettük a fékeket, és felkészültünk az esetleges problémák kivédésére. A hétvége második győzelme, őrültség belegondolni is a P14-ből és a P4-ből a TCR Europe-ban, nagyon klassz hétvége.”

Tom Coronel (második a TCR Europe-ban): „A rajt nem volt olyan nagyszerű, előttem két autó leállt, és szlalomoznom kellett. Ettől elvesztettem a lendületet, és veszítettem pár helyet, aztán mészárlás volt előttem – át kellett mennem a füvön, így az autó olyan volt, mint egy fűnyíró, de akkor azt hittem, most P4 vagyok Európában. Nem akarok itt lenni, szeretnék legalább egy dobogót. Jót küzdöttem Cecconnal, végül egy beugrással tisztán megelőztem, aztán hallottam, hogy Andersson öt másodperces büntetést kapott, így mögötte maradtam, és nagyon örültem ennek a bajnoki eredménynek.”

Kevin Ceccon (harmadik a TCR Europe-ban): „Őszintén, mit mondjak? Csodálatos hétvégét zártunk a csapatnak, dupla dobogós helyezésem a TCR Europe-ban, ami csak az első alkalom volt a TCR Europe-ban, és dupla P3. Szerintem ez jó előrelépés volt az Aggressive Team Italia számára, jó volt nekem és a Hyundainak is. Remek hétvége volt, de javítanunk kell néhány dolgon. Dolgoznunk kell a lehetőségeink maximalizálásán, ezért dolgozunk tovább. Remek idő volt, és azt kell mondanom, hogy nagyon élveztem a hétvégét.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.