Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 17. 20:00, szombat | Helyi
Forrás: TCR Europe Media

TCR Europe a Hungaroringen - szombati riport.

TCR Europe a Hungaroringen - szombati riport.

Ehrlacher megnyeri a Hungaroring Race 1-et, Pauwels megszerezte a TCR Europe pontjait

A Cyan Racing Lynk & Co pilótája, Yann Ehrlacher a második győzelmét aratta a KUMHO TCR World Tour-on, amikor megnyerte a nyitó futamot a Hungaroringen Néstor

1. futam
A TCR Europe versenyzői között harcol, miközben Coronel növeli sorozatbeli előnyét

Ehrlacher jól rajtolt a pole pozícióból, és bevezette a mezőnyt az 1-es kanyarba, de Girolami Hondája majdnem a Lynk & Co 03 mellett állt, miután a P2-ről indult. Ma Qing Hua a belső vonalon volt, de nem tudott elmenni, bár Ma hamarosan megelőzte Girolamit a nyitókörben. Viktor Andersson a TCR Europe legjobbjaként kvalifikálta magát, de a svéd pilóta rosszul menekült a rajtrácsról, és a hetedik helyről a tizenharmadikra ​​esett vissza.

A 2. körben Andersson elugrott Dušan Borković mellett a P12-ért, de nem sokkal később kapcsolatba került a páros között, és Andersson MA:GP Lynk & Co-ja a sorompókba ütközött. Ugyanabban a körben Girolami és Mikel Azcona is megelőzte Ma Qing Huát a második, illetve a harmadik helyen.

A meglehetősen lélegzet-visszafojtott első néhány kör után a dolgok az első tíz között rendeződtek, és a figyelem a mezőnyben lejjebb zajló csatákra terelődött. Az 5. körben Viktor Davidovskinak meg kellett védenie a tizennegyedik pozíciót Kevin Ceccon komoly figyelmétől, miközben Borković és Mikael Karlsson két Hyundai Elantra N autója a P16-ért küzdött. A 7. körben Andersson a bokszba sántikált egy bal első defekttel és sporttesti sérüléssel a Borkovićtyal történt incidenst követően. Andersson végül a 20. helyen végzett, két körrel lemaradva a mezőny többi tagjától. Ugyanebben a körben Borkovićnak sikerült megelőznie Karlssont a P16-ban, Kobe Pauwels pedig Tom Coronelt, így összesítésben bekerült a legjobb tízbe, és átvette a TCR Europe vezetést.

A 8. körben Davidovski keményen küzdött Ruben Volttal, de Ceccon az utolsó kanyarban el tudta hagyni a P14-es Audit, és a páros enyhén érintkezett, amikor Davidovski visszanyerte a pályát, miután kénytelen volt szélesre futni. Két körrel később Ceccon és Davidovski is feljebb került a sorrendben, amikor John Filippi visszaesett. Amikor Volt a 11. körben beállt a boxba és visszavonult, Ceccon most P12, Davidovski P13, Filippi P14 és Borković P15 volt.

Az utolsó előtti körben, és Ehrlacher két másodperc feletti előnnyel, Azcona felzárkózott Girolamihoz, hogy az utolsó körben egy potenciális selejtezőt hozzon létre a második helyért. Ennek azonban nem kellett lennie, és míg Ehrlacher domináns győzelmet aratott a lámpákról a zászlókra, Girolami hátráltatta Azconát, és alig több mint fél másodperces előnnyel a második helyen végzett. A TCR Europe-ban Pauwels és Coronel 1-2-es végeredményt ért el a Comtoyou Racingben, Ceccon pedig első TCR Europe-szereplésén végzett a dobogós helyeken az Aggressive Team Italia Hyundai-ban, és Davidovskit a kockás zászlóig tartotta távol.

Az eredmény azt jelenti, hogy Ehrlacher és Michelisz Norbert ugyanannyi pontot ér el a KUMHO TCR World Tour-on, míg Coronel 30 pontra növelte előnyét John Filippivel szemben a TCR Europe Drivers' bajnokságban, Pauwels pedig további 25 ponttal a harmadik helyen áll.

Idézetek a pódiumról

Yann Ehrlacher (futamgyőztes): „Talán kényelmesnek tűntem, de nehéz volt kezelni a gumiimat, ügyelve arra, hogy minden körben ne használjam túl sokat, ha esetleg felbukkanna egy biztonsági autó, de még mindig gyors voltam, mert a ritmus szupergyors volt. elülső. A fő dolog a kezdés volt; Bebunak nagyon gyorsan sikerült a rajtja, így becsuktam az ajtót és sikerült mellette maradnom, aztán később történt a fékezés, mint ő, amit meg is tettünk. Kicsit kihagytuk a csúcsot, de ez a Touring Car cucc, akkor tudtuk, hogy ha megszerezzük a vezetést, akkor megúszhatjuk és jó pontokat szerezhetünk.

„Az autó csodálatos volt, és köszönöm a csapatnak; soha nem könnyű egy gyors autót az utakra tenni versenygyakorlat nélkül, a tegnapi eső miatt az FP2-ben. Csodálatos munkát végeztünk, és most nagyon kiélezett küzdelmet vívunk Norbival a bajnokságban, nagyon szoros, nem mi vagyunk az egyetlen esélyesek, jelenleg mindenki esélyes – csak a bajnokság 1/3-át teljesítettük. mondjuk szezonban, de ő nem hibázik, mi sem, és ez nagyon egyenlő. Ez szép a rajongóknak és a show-nak, várom, hogy mi következik.”

Kobe Pauwels (első a TCR Europe-ban): „Hektikus volt, különösen a rajtnál. A P14-es és 4. helyen kezdtem a TCR Europe-ban. Az első kanyarokban azt hiszem mindig a megfelelő vonalakat vettem, kívül, bent, kívül mindig a megfelelőt választom és az első kör végén sikerült kijönnöm a P2-ben. Elengedtem Robot (Huff), mert ő egy World Tour pilóta, és tudom, hogy elkezdek védekezni, és időt veszítek, ezért az okos utat választottam, és hagytam. Onnantól kezdve csak nyomást gyakoroltunk Tomra, és működött; elkövetett egy kis hibát a T1-ben, majd a T2-be lépve egymás mellett voltunk, és tudtam, hogy szélesre fog kényszeríteni, 34 éves tapasztalata van, így tudja, hogyan kell kezelni ezt a helyzetet, de úgy tűnik, tudom, hogyan kell csináld jobban! Megpróbált szélesre kényszeríteni, de csak visszavágtam, és onnantól kezdve csak a gumik kezelése és a verseny irányítása volt, és ez sikerült is, és ismét az én győzelmem volt!”

Tom Coronel (második a TCR Europe-ban): „Jó volt. Mega kezdetem volt, mint egy rakéta, és a P10 elején találtam magam. Aztán elkövettem egy kis hibát, hogy a P9-ért próbáltam küzdeni, Thed Björk ellen küzdöttem, aztán az első kanyarban megelőzött, ami kár. A versenyen jó volt a tempónk, de az egyik szakaszon az első kanyarban hibáztam, majd Pauwels megelőzött, és második lettem, így összességében szerintem nagyon jó volt. 40 kg van az autóban, a legnehezebb autó a srácok közül, szóval igen, mindent kontroll alatt tartunk, minden jó volt, jó pontok, jó a bajnoksághoz, szóval minden rendben.”

Kevin Ceccon (harmadik a TCR Europe-ban): „Először a TCR Europe-ban és mega! Az első dobogó a csapat számára ebben a nagy új kihívásban, nekem és nekik is nagyszerű. Másodszor álltunk a dobogón, a TCR Olasz Fesztiválon, most pedig itt Európában. Nem sokat készültünk erre a két eseményre, de jó munkát végeztünk, lépésről lépésre fejlődtünk, így szerintem ez jó.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.