Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 11. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:VISKÁRDI PÉTER

Tavaszias idő elszórt záporokkal!

Tavaszias idő elszórt záporokkal!

Egy gyenge hidegfront hatására sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet.

Kedden egy gyenge hidegfront hatására sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és délután, este egyre több tájegységünkön alakulhat ki eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a nyugatira, majd északnyugatira forduló szelet. Hajnalra, reggelre a Dunától keletre többfelé pára, köd képződhet. Reggel -1 és +5, délután 14 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de csak keleten, északkeleten fordulhat elő időnként eső, zápor. Keleten, északkeleten, valamint a középső tájakon az északnyugati, nyugaton a délnyugati szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. 14 és 18 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Csütörtökön a keleti, északkeleti tájak kivételével nyugat felől egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A maximumok 9 és 21 fok között alakulhatnak, délkeleten lehet a legmelegebb.

Pénteken országszerte, szombaton pedig több tájegységünkön számíthatunk esőre, záporokra, egy-egy helyen zivatar is előfordulhat. Mindkét nap szeles időben lesz részünk. Nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt, pénteken 6 és 16, szombaton 8 és 17 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden délutántól gyenge hidegfronti hatás érvényesül, így az érzékenyek körében fejfájásos és görcsös panaszok előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Reggel a hűvös időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás miatt ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok és akár rosszullét is jelentkezhet, migrénes panaszok is előfordulhatnak.

A felhősebb időben romolhat hangulatunk, közérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, ugyanis könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Viskárdi Péter ( Eső közeledik...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.