Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 31. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BALASKA MÁRK

Tavaszi idő elszórt záporokkal, zivatarokkal!

Tavaszi idő elszórt záporokkal, zivatarokkal!

Keleten és az Alföld déli tájain várható eső, zápor.

Péntek Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Napközben átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, de délután nyugat felől ismét felhők érkeznek, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 3 és 11, délután pedig 16 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, délutántól a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn sokfelé lesz erős, viharos az északias szél. Több napsütés várható, számottevő csapadékra nem kell számítani, csak egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen futó zápor, hózápor. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, reggel helyenként fagyhat, délután pedig csak 5-11 fokot mérhetünk. Kedden is szeles időben lesz részünk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Hajnalban sokfelé fagyni fog, napközben pedig 5-10 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Pénteken a nap első felében kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, szívproblémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés és akár rosszullét is jelentkezhet.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak, türelmetlenebbek lehetünk.

A szél miatt alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk, de a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra.

Reggel még öltözzünk rétegesebben! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Balaska Márk. Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.