Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 25. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Tasnádit felmentette a Balassagyarmati Törvényszék

Tasnádit felmentette a Balassagyarmati Törvényszék

Bűncselekmény hiányában a Balassagyarmati törvényszék felmentette a vesztegetés vádja alól Dr. Gaál Katalin igazságügyi orvosszakértőt, Dr. Berta József ügyvédet és Tasnádi Péter vállalkozót.

Budapesti Nyomozó Ügyészség még 2006-ban indított eljárást hármójuk ellen, mivel Tasnádi egy börtönből írt leveléből arra következtettek, hogy Tasnádi hárommillió forintot fizetett egy számára kedvező elmeorvosi szakvéleményért, s e szakvéleményt felhasználva elért, hogy enyhébb büntetést szabjanak ki rá.

Tasnádi Péter számtalan büntetőperének egyikében állítólag komoly súllyal esett latba az az igazságügyi orvos szakértői szakvélemény, amelyet Tasnádi Péter védőinek kérésére készített el a Dr. Gaál Katalin vezette orvos csoport. A vizsgálat egyebek között mániás depressziót állapított meg Tasnádinál, ami azt is jelentette, hogy korlátozottan beszámítható.

Csakhogy kevéssel ez után Tasnádi pénzügyi vitába keveredett saját ügyvéd fiával, a törvényesség tiszteletétől, vagy kicsinyes bosszútól vezérelve (e tekintetben a felek véleménye homlokegyenest eltér egymástól) átadott egy Tasnádi által hónapokkal korábban a börtönben írt levelet. Abban Tasnádi arra kérte a címzettet, egy azóta szintén haragosává vált akkori barátját, hogy adjon hárommillió forintot az ügyvédnek, mert kell a szakvéleményre.

Forrás: nol.hu

Címkék: Tasnádi Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.