Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 23. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Tartósan megmaradhat a köd, borongós idő!

Tartósan megmaradhat a köd, borongós idő!

Az ország északi felén növekedhet meg erősebben a fátyolfelhőzet, északkeleten tartós maradhat a köd.

Hétfőn Alacsonyszintű rétegfelhőzet, de alapvetően napos idő várható. Vegyes halmazállapotú csapadék csak késő este érkezik északnyugat, nyugat felől. A déli-délkeleti szél napközben többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik. Kora délutánra 0 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Keddre virradóan hidegfront érkezik esővel, havas esővel, ónos esővel, havazással. Napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, amelyet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 5, máshol 6 és 11 fok között alakul.

Szerdán reggel, délelőtt meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. Napközben a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, amely este egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul, és ekkor már viharos széllökésekre kell számítani. Az Északi-középhegység térségében, valamint északkeleten és keleten 1 és 6, máshol 6 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön sokfelé viharos lesz az északnyugati szél. Több órára szinte mindenhol kisüt a nap, csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, futó zápor. Napközben 5-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken késő délután nyugatra érkezhet csapadék. Kora délután 2-9 fokra van kilátás.

Hójelentés

Eplény 70 cm
Mátraszentistván 90 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 35 cm

Hétfőn havazás nem várható

Hétfőn reggel és napközben csapadék nem várható. Vegyes halmazállapotú csapadék csak késő estétől érkezhet északnyugat, nyugat felől. Legközelebb kedd hajnalban, reggel fordulhat elő kisebb havazás északon, északkeleten és keleten.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, bár a fagyos reggel miatt még a görcsös panaszok, illetve a kopásos jellegű ízületi problémák kerülhetnek előtérbe a kora reggeli órákban.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn reggel és napközben csapadék nem várható, vegyes halmazállapotú csapadék csak késő estétől érkezhet északnyugat, nyugat felől, így estig száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

A déli-délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Északkelten tartósan pára, köd okozhat tartósan korlátozott látási viszonyokat.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fagyos reggel miatt indulás előtt fordítsunk több időt járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.