Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 29. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Tartósabban ködös tájak is lehetnek.

Tartósabban ködös tájak is lehetnek.

Hajnalra, reggelre sokfelé képződik pára, köd, majd napközben elsősorban északon és északkeleten lehetnek borongós, szürke, tartósabban párás, ködös tájak, miközben máshol rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap.

Péntek Csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan ködszitálás fordulhat elő. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -3 és +6 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben a tartósabban párás, ködös, borongós tájakon 3 és 7, máshol 8 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

A szombat is sokfelé indul párásan, ködösen, majd napközben szinte mindenhol kisüt a nap hosszabb-rövidebb időre. Számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő a szürke, ködös tájakon. Napközben helyenként élénk lesz a délnyugati szél. Reggel -3 és +6, kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szilveszter reggelén is sokfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Napközben északon számíthatunk borongósabb időre, itt helyenként kisebb eső sem kizárt, máshol több órára kisüthet a nap. A délies szél többfelé élénk, néhol a Dunántúlon erős lehet. A borongós tájakon 3-6, máshol 7-14 fokra van kilátás.

2024. első napján egy hidegfront hozhat kezdetben többfelé esőt, záporokat, majd délután már csak elszórtan a Tiszántúlon és délen eshet. A kissé szeles időben 5 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk. Kedden sok felhő lehet felettünk, helyenként az eső is eleredhet. Feltámad a déli-délnyugati szél. Napközben 6-14 fokot mutathatnak a hőmérők, délen várható a legenyhébb idő.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 55 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az enyhe idő, havazás továbbra sem jön.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de az átlagosnál enyhébb időjárás miatt a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok és keringési problémák is kialakulhatnak.

A tartósan ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára, de vegyük vigyelembe azt is, hogy egyre többfelé romolhat a levegő minősége a nyugodt idő hatására.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Péntek hajnalra, reggelre sokfelé képződik pára, köd, majd napközben elsősorban északon és északkeleten lehetnek borongós, szürke, tartósabban párás, ködös tájak, így az érintett országrészekben korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Néhol ködszitálás előfordulhat, így ezeken a tájakon előfordulhatnak nedves, vizes, csúszós útszakaszok.

Helyenként megélénkül a délnyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.