Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 15. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Főnix Motorsport

Szuperautós hétvége Michelisszel a Hungaroringen! International GT Open

Szuperautós hétvége Michelisszel a Hungaroringen! International GT Open

Az International GT Open az idén is visszatér a Hungaroringre, ezúttal ráadásul a TCR World Tourral közösen, így Michelisz Norbertért is lehet majd szorítani a lelátókon. A nézők szokás szerint a paddockban is körülnézhetnek.

A Hungaroring az elmúlt években már-már kihagyhatatlan állomássá vált az egyik legrangosabb és legnagyobb múlttal rendelkező európai GT-bajnokságban, az International GT Open mezőnye az idén június 17-18-án látogat Magyarországra. A bajnokság hét fordulóból áll, a Hungaroring előtt két hétvégét rendeznek.
Az International GT Open már a 18. szezonját futja, a lebonyolításban nagy változás nem történt: minden hétvégén két hatvanperces futamot rendeznek három kategória versenyzői számára. A mezőnyben a legváltozatosabb GT3-as versenyautók szerepelnek, Aston Martinok, Audik, Ferrarik, Lamborghinik, McLarenek, Mercedesek és Porschék is láthatók lesznek. Az idei szezonra visszatért két korábbi bajnok, Richard Lietz és Andrea Montermini, előbbi a Porsche gyári versenyzőjeként. A túraautózásban jeleskedő Luca Engstler (Franz Engstler fia) és az Audi egyik legfoglalkoztatottabb versenyzője, Christopher Haase is az állandó mezőny tagja.
A szebbnél szebb túraautók mellett formaautók is érkeznek szép számmal: ismét visszatér az új generáció számára tanulási lehetőséget biztosító Euroformula Open, amelyhez csatlakozik a Formula Regional is. Az Euroformula Openben korábban olyan, ma már nagyon jól ismert versenyzők bontogatták szárnyaikat, mint Cunoda Juki, Jack Doohan, Liam Lawson vagy Felipe Drugovich. Érdekesség, hogy a sorozat Hankook abroncsokkal kezdte az idényt, de szállítói problémák miatt Pirellire váltott a spái versenyhétvége előtt.
Az Euroformula Openben a versenyautók egyformák, az 575 kilós Dallara 320-asokban 240 lóerős kétliteres motor dolgozik. Tíz állandó versenyző szerepel a szezonban, köztük Enzo Trulli, a korábbi F1-es versenyző Jarno Trulli fia. Egy női versenyzője is van a mezőnynek, Noda Juju, a japán versenyzőlegena Noda Hideki lánya.
A Formula Regionalban szintén egységes, 270 lóerős Forma-4-es autókkal versenyeznek, itt nagyobb a mezőny, harminc versenyzőt szedtek össze. Köztük van Charlie Wurz, Alexender Wurz korábbi F1-es versenyző fia, Emerson Fittipaldi Jr., illetve a magyar tehetség Révész Levente is. A sorozatban olyan, szintén jól ismert csapatok is indulnak, mint a Prema vagy az ART GP.
A márkakupás izgalmakért a Clio Cup Series felel majd, az első versenyhétvégén nem kevesebb, mint 49 versenyző állt rajthoz három kategóriában. A Hungaroringen Tim Gábor is szeretne rajthoz állni, de egyelőre nem jött össze számára a szükséges költségvetés, ezt ismét közösségi finanszírozás segítségével próbálja összeszedni a hátralévő napokban.


Az idei slusszpoén, hogy az újjászervezett TCR sorozat csúcskategóriája, a bombaerős nevekkel tűzdelt TCR World Tour is ott lesz a Hungaroringen, a mezőnyben természetesen Michelisz Norberttel. A Hyundai Elantrával versenyző Michelisz parádésan kezdte az évet, két állomás (Portimao és Spa) után vezette a bajnokságot, rögtön futamgyőzelemmel indítva a szezont. Michelisznek a Hungaroringen is jó esélye lesz a győzelemre. Norbi mellett Losonczy Levente is ott lesz a rajtrácson, valamint több magyar versenyzővel is folynak még a tárgyalások a részvételről.


A Hungaroringen zajló felújítási és karbantartási munkálatok függvényében várhatóan a Super Gold, a Gold 3 vagy a Gold 4 tribün valamelyikét nyitják meg a nézők számára. Jegyeket a gpticketshop.hu oldalon lehet előre megvásárolni, vagy akár a helyszínen is, a 8-as kapunál. Szombatra és vasárnapra egyaránt 5500 forintba kerülnek a paddock belépővel kombinált jegyek. 12 éves korig a belépés ingyenes.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.