Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. November 06. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Szlovák nemzetiségi napot rendeztek Salgótarjánban

Szlovák nemzetiségi napot rendeztek Salgótarjánban

A hélt végén Szlovák Nemzetiségi Napot rendezték meg Salgótarjánban.

Neves meghívottak részvételével, elismerések átadásával, az idén húsz éves Tücsök zenekar, és a szlovák Dobrona Níva hagyományőrzők közreműködésével immár a kilencedik Regionális Szlovák Nemzetiségi Napot rendezték meg Salgótarjánban a hétvégén. A Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, a Nógrád megyei és a Salgótarjáni Szlovák nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Heves-Nógrádi Szlovákok Egyesületének közös rendezvényén elsőként dr. Egyedné Baránek Ruzsenka, a Magyarországi Szlovákok Szövetségének elnöke, majd Komjáthi Gáborné, a Nógrád Megyei Szlovák Önkormányzat elnöke, és Nagy Mária, a Komárom-Esztergom Megyei Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezen az eseményen immár 2004 óta átadják a volt vanyarci polgármester, Hugyecz Andrásé emlékére alapított díjat is, amelyet ebben az évben a szügyi Pleva Mihályné, a megyei szlovák önkormányzat első elnöke, a másik kitüntetést pedig a kisnánai Szőke Sándor zenész, a Mátragyöngye népdalkör művészeti vezetője vehette át.

Címkék: nemzetiségi nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 08:15, csütörtök | Helyi

Pár fokkal mérséklődik a forróság, zápor-zivatar jöhet.

Éjjel megnyugszik a légkör, az ország nagy részén napos időre készülhetünk.

2024. Július 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 18. 06:21, csütörtök | Helyi

Nagy László költő utolsó üzenete a jövőnek videón

Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet című versről kis túlzással azt állíthatjuk,

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.