Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 05. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szilveszteri buli helyett lopni ment!

Szilveszteri buli helyett lopni ment!

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozást folytat egy 17 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint Kállón több lopást is elkövetett.

A 17 éves kállói lakos szilveszter éjszaka óév búcsúztatás helyett lopni indult. Kinézte magának a település egyik lakóházát, amelynek kertjébe bemászva a nyitott garázsból fúrót, csempevágót, kerékpárt és pitbike-ot lopott el 100.000 forint értékben.A gyanú szerint ugyanez a fiatal férfi november 15-én, november 22-én majd december 7-én szintén Kállón további lakóingatlanokba, melléképületekbe tört be és gyakorlatilag minden kézzel fogható és mozdítható dolgot magával vitt. Zsákmánya között kézi szerszámok, fűkasza, fűnyíró, hangszóró szerepel, de több lakásból élelmiszereket, italokat, dohányárut és készpénzt is lopott. Az egyik családi háznál még a biztonsági kamerát is megrongálta, azért hogy a lebukást elkerülje. A sértetteknek több százezer forint lopási és rongálási kárt okozott.

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtések eredményeként január 3-án Kállón elfogták a fiatalkorút, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol négyrendbeli lopás miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A rendőrök az ellopott tárgyak közül többet megtaláltak és lefoglaltak.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.