Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 21. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szén-monoxid és kisebb tűzesetek adtak munkát kedden tűzoltóinknak.

Szén-monoxid és kisebb tűzesetek adtak munkát kedden tűzoltóinknak.

Füstölt egy mikrohullámú sütő kedd délelőtt Szécsényben, Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délután egy Varsányi úti családi házban, Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében kedd délután Nógrád telep

Füstölt egy mikrohullámú sütő kedd délelőtt Szécsényben, egy Rákóczi úti szociális otthon egyik emeleti helyiségében. Mivel az érintett szint füsttel telítődött, a helyi hivatásos tűzoltók lekísérték az otthon lakóit a földszintre, majd átszellőztették az emeletet. Az eset során nem keletkezett tűz, személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délután egy Varsányi úti családi házban, Szécsényben. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után, a pincében üzemelő gázkazán környékén kimutatták a veszélyes gázt. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, nem sérült meg senki.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében kedd délután Nógrád településen, a Feketevíz soron. A váci hivatásos tűzoltók és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből az izzó részeket. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át az épület más részeire. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett kedd este Bánkon, egy Petényi úti társasház egyik lakásában. Az érintett lakás nappali helyiségében egy hűtőszekrény égett. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak füstölést tapasztaltak. Az egység átszellőztette az épületet, majd átvizsgálta hőkamerával, annak megelőzése céljából, hogy a lángok ismét felcsapjanak. Mivel az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért három lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.


Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.