Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 17. 02:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Szeles tavaszi idő záporokkal!

Szeles tavaszi idő záporokkal!

A napos időszakok mellett többször erősen megnövekedhet a felhőzet.

Hétfőn több tájegységünkön is számíthatunk időnkénti záporokra, zivatarokra. Sokfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél, zivatarokban és helyenként nyugaton viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 5-10 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 15 és 21 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Kedden északkeleten várható a legtöbb napsütés. Itt csak néhol, máshol még több helyen kialakulhat zápor, főként délen, délkeleten zivatar. A légmozgás élénk, erős marad, zivatarok idején újra előfordulhatnak viharos lökések. Hajnalban 5-10, délután 15-20 fokot mérhetünk.

Szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan záporok még kialakulhatnak, zivatarnak azonban már kicsi az esélye. Az északias szél többfelé élénk, nyugaton és helyenként északon, északkeleten erős lesz. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken a napos időszakokat időnként erős felhősödés zavarhatja meg. Csütörtökön elszórtan, pénteken már csak néhol lehet egy-egy zápor, csütörtökön esetleg zivatar. Az északkeletire forduló szél főként pénteken támadhat fel nagyobb területen. Délutánonként 15-21 fok várható. Hétvégére kellemes tavaszi idő, felmelegedés körvonalazódik.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható fronthatás, de változékony, többfelé szeles, záporokkal, zivtaraokkal tarkított időjárásra készülhetünk.

Továbbra is felléphetnek alvásproblémák, a változékony időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzet, a szelesebb nyugati tájakon pedig fejfájást, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.

A keringési rendszer panaszaival élők körében vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A többfelé fülledtté váló időben nehézlégzés, légszomj, rosszullét is előfordulhat, záporok, zivatarok környezetében pedig az asztmások állapota romolhat, nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

Öltözzünk rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék közepes

Kőris közepes
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Nyír közepes
Platán közepes

Gombák nincs
Csökkenő pollenterhelés

A csapadékosabb időjárásának köszönhetően csökkent a pollenterhelés.

A platán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, esetenként a magas szintet is elérheti.

A nyír, a kőris, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék közepes szinten lehetnek jelen, a nyár, a juhar és a gyertyán virágporának mennyisége pedig az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Fotó: Berendi Tibor Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.