Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 04. 20:36, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BALASKA MÁRK

Szeles szerda fagyos reggellel!

Szeles szerda fagyos reggellel!

Számottevő csapadék sehol sem várható.

Szerdán számottevő csapadék sehol sem várható, a változó felhőzet mellett többfelé hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Az északi szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -7, +1, napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Csütörtökön keleten, északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Máshol számottevő csapadék nem lesz és hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lehet. Hajnalban -7, 0, napközben északkeleten 4-7, máshol 8-12 fokra számíthatunk.

Pénteken a felhősebb, borongósabb keleti országrészben várható eső, havas eső. A Dunántúlon és a középső tájakon szakadozottabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütés ígérkezik, csapadék itt nem valószínű. Az északnyugati szelet még a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban -3, +3, napközben keleten, északkeleten 3-7, máshol 8-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, borongós lesz az ég, és már a Dunántúlon is több helyen lehet eső, zápor. Élénk, erős széllökések már csak helyenként lehetnek. Hajnalban -1, +5, délután 5-12 fok valószínű. Húsvét vasárnapjára pár fokkal enyhébb, többnyire napos idő körvonalazódik, és az északkeleti szelet is legfeljebb élénk lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológia

Szerdán fronthatás nem várható.

A hideg, több helyen fagyos reggeli időben ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Fejfájás, izom- és hasi görcsök az érzékenyebbek körében ezen a napon is előfordulhatnak.

A szeles időben alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk, valamint türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris közepes
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Gyertyán közepes
Nyír közepes
Gombák alacsony
Alacsony pollenterhelés várható

A hét első felében a lehűlés hatására a pollenterhelés is viszonylag alacsony, azonban egyre több allergén növény virágpora van együttesen jelen a levegőben.

A nyír, a kőris, a juhar, a nyár, a fűz, a gyertyán, valamint a ciprus-és tiszafafélék virágporának koncentrációja országos átlagban közepes.

Alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben a mogyoró, az éger és a szil pollenje, illetve már a platán, az eperfafélék, a komlógyertyán, továbbá a kevésbé jelentős allergének közé tartozó sás virágpora is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó:Balaska Márk. (Talán tavaszodik...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.