Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 10. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles, kora tavaszias, kezdetben esős idő.

Szeles, kora tavaszias, kezdetben esős idő.

Sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is. Kezdetben a Dunától keletre több tájegységünkön eshet az eső,

Szombaton Majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél. Reggel 5 és 12, napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Hétfőn is a felhőké lesz a főszerep, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, a Dunától keletre néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 8-16 fok várható, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedden egyre nagyobb területen süthet ki hosszabb időszakokra a nap, de keleten, délkeleten még felhősebb idő várható. A Dunától keletre elszórtan zápor még kialakulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás napközben. Szerdán említésre méltó csapadék sehol sem valószínű, és sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. Mérséklődik a légmozgás. Délutánra 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem lesz felettünk időjárási front, de tovább folytatódik az évszakhoz képest enyhébb idő, így melegfronti jellegű tünetek ismét jelentkezhetnek.

Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok előfordulhatnak, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is, illetve légzőszervi problémák is jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt tovább erősödhet a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

A felhős, borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, de ahol kis időre kisüt a nap, az ott élők hangulata, közérzete átmenetileg javulhat.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban és a szeles időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben a Dunától keletre több tájegységünkön eshet az eső, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél, így jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is, olyankor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.