Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 05. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles idő kezdetben kisebb esővel.

Szeles idő kezdetben kisebb esővel.

Gyakran takarják felhők a napot, több napsütésre a déli tájakon számíthatunk.

Hétfőn Kezdetben északon helyenként kisebb eső is kialakulhat. A délnyugati tájak kivételével sokfelé erős, viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel délnyugaton 0 és 5, máshol 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben kora tavaszias időben lesz részünk, 11 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már naposabb időre van kilátás, elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A nyugati-délnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Reggelre a kevésbé szeles délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet. Folytatódik a kora tavaszi idő, a csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szerdán naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Esni sehol sem fog. Továbbra is sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. Napközben 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön többfelé kisüthet a nap hosszabb időszakokra, viszont pénteken országszerte sok felhő lesz felettünk. Általában száraz időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. Folytatódik a szeles idő. Csütörtökön 8-16, pénteken 10-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Havazás nem várható

A következő napokban az évszakhoz képest enyhébb időben lesz részünk, így havazás sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti hatásra számíthatunk, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság jelentkezhet.

A szeles tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Ugyanakkor gyulladásos- és keringési panaszok, illetve szívproblémák és légzőszervi problémák is jelentkezhetnek.

Öltözzünk rétegesen, a hideg reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn kezdetben északon helyenként kisebb eső előfordulhat, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Napközben jelentős csapadék sehol sem várható.

A délnyugati tájak kivételével sokfelé erős, viharos lesz a nyugati-északnyugati szél, mely jelentős mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.