Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Január 16. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles idő, este akár hózáporokkal.

Szeles idő, este akár hózáporokkal.

Reggel délen havas tájra ébredhetünk, de ekkorra már elvonul a csapadék. Eleinte napos idő várható.

Kedden Később nyugat-északnyugat felől felhősödés kezdődik. Az esti órákban északon-északkeleten hószállingózás, kisebb hózápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati országrészt leszámítva többfelé megerősödhet. Hajnalban -7, -1 fokig hűl a levegő, de a szélvédettebb völgyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, melyből délután, este északon, északkeleten hullhat vegyes halmazállapotú csapadék, míg délen eleinte inkább záporok fordulhatnak elő. Estére már többfelé eleredhet az eső. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -10, -3 fok között alakulhatnak, de a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. Kora délután 0 és 9 fok várható.

Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő. Erős, viharos lesz a délnyugati szél, majd este nyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás. Szükség lesz az esernyőkre, több helyen is számítani kell esőre, záporokra. Délután 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, északkeleten lehetnek ennél alacsonyabb maximumok, ott néhol csak 4-7 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget. Többfelé erős, viharos északnyugati szélre, szórványosan havas esőre, havazásra, hózáporokra van kilátás. Hajnalban -5 és +1 fok között, napközben pedig mindössze 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden este északkeleten eshet hó

Kedden reggel a hétfő esti havazás jóvoltából néhány centis friss hóra ébredhetünk. Kedden azonban már nem várható jelentősebb mennyiség, legfeljebb az esti órákban lehet hózápor, esetleg hószállingózás az északkeleti régiókban.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében.

Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki.

A szelesebb keleti területeken fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak.

A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata.

Öltözzünk melegen, rétegesen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Az éjféli órákig még a déli országrészben számíthatunk havazásra, emiatt havas, latyakos útviszonyokkal is számolni kell.

Kedden napközben számottevő csapadék nem várható, legközelebb este lehetnek északkeleten hózáporok, kisebb hószállingózás.

Többfelé élénk, erős nyugati-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban délnyugaton pára, köd okozhat korlátozott látásiviszonyokat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fagyos reggel miatt indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre.

A fronthatás miatt ingerlékenyebbek lehetünk, megnyúlhat a reflexidő, emiatt legyünk még figyelmesebbek az utakon.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.