Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 14. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles idő elszórt záporokkal.

Szeles idő elszórt záporokkal.

Sok felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is számítani kell időnként esőre, záporokra, néhol egy-egy zivatar sem kizárt.

Kedden Csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Az évszakhoz képest enyhébb időnk lesz, ugyanis a hajnali 2-11 fokot követően kora délutánra 12 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet. Reggelre a szélcsendesebb tájakon pára, köd képződhet. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, néhol viharos széllökésekre is számítani kell. Napközben 11-17 fokra van kilátás.

Csütörtökön naposabb és felhősebb időszakok váltják egymást, helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk lehet a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A jelenlegi számítások szerint Pénteken és Szombaton is gyakran eltakarhatják a felhők a napot, és helyenként az esernyőkre is szükség lehet. Egyes tájainkon élénk lehet a légmozgás. Egyre többfelé lehet gyenge fagy a hajnali, reggeli órákban. Pénteken 6 és 12, szombaton 5 és 10 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden kezdetben melegfronti hatás várható, majd egyre többfelé kell napközben kettősfronti hatásra számítani.

Emiatt az érintettek körében migrén, fejfájás, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A felhős, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, a sokfelé szeles idő miatt pedig alacsonyabb lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözködjünk melegen, rétegesen, sokfelé nagy lesz a megfázásveszély.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden több tájegységünkön is számítani kell időnként esőre, záporokra, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Zivatartokban hirtelen jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap, de ilyenkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A szélcsendesebb tájakon a hajnali, reggeli órákban előfordulhatnak pára-, illetve ködfoltok, melyek átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhatnak.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.