Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 03. 04:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:HAJÓSI MIKLÓS

Szeles, hidegebb napok jönnek!

Szeles, hidegebb napok jönnek!

Többfelé lesz erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos az északi szél

Hétfőn A felhőzet észak felől csökken, reggel még délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd délután egy összeáramlási zóna mentén a középső tájakon lehet konvektív csapadék. Több napsütés ekkor keleten és nyugaton valószínű. Visszaesik a hőmérséklet, délután is csupán 5-12 fokot mérhetünk.

Kedden az ország északnyugati felén napos-gomolyfelhős, délkeleti felén felhős, borongós idő körvonalazódik. Keleten, délkeleten kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -6, +1, napközben 3-9 fok várható.

Szerdán a felhők lesznek túlsúlyban, de számottevő csapadék nem várható, néhol fordulhat elő gyenge havas eső, hószállingózás. Hosszabb napos időszakok nyugaton, északnyugaton és délután északkeleten lehetnek. Többfelé szeles marad az idő. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, délutánra is mindössze 4 és 9 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék, nyugaton, délnyugaton viszont sokat süthet a nap. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé erős lehet. Hajnalban még mindig többfelé fagyhat, napközben az ország nagy részén 6-11 fokig emelkedhet a hőmérséklet, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb lehet. Péntektől fokozatosan enyhülhet az idő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn az átvonult front mögött továbbra is hidegfront jellegű hatás érvényesül.

Görcsö fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, felerősödhetnek az ízületi fájdalmak.

A tüneteket az erős, viharos szél is fokozhatja, illetve emiatt türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk, alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk.

A napos időszakok vsizont jó hatással lesznek hangulatunkra.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes
Juhar közepes
Fűz közepes
Gyertyán alacsony
Nyír közepes
Gombák nincs

Fotó: Hajósi Miklós Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.