Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 03. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles hétvége.

Szeles hétvége.

Változóan-erősen felhős időben lesz részünk rövidebb napos időszakokkal. Északkeleten helyenként reggel kisebb havas eső

Szombaton Délután pedig egy-egy helyen átmenetileg gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati országrész kivételével sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel -4 és +4, napközben 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten és északon marad hűvösebb az idő.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot. Az ország északi felén elszórtan kialakulhat kisebb eső, futó zápor. Marad a szeles idő, a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, zápor többségében az ország északkeleti felén alakulhat ki. Az erős északnyugati szél egyre több helyen viharossá fokozódhat. Tovább enyhülnek az éjszakák, fagy már sehol sem valósznű. A csúcshőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Kedden már naposabb időre van kilátás, említésre méltó csapadék sehol sem várható. A szél délnyugatira fordul, és még többfelé lesz élénk, északkeleten erős. Délután 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Jelentős havazás nem várható

Szombaton kezdetben legfeljebb északon, északkeleten eshet havas eső, szállingózhat a hó, de említésre méltó havazás nem lesz.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfronti tüneteket tapasztalhatunk még, ami miatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok, alvásproblémák előfordulhatnak.

A szeles idő mindezt fokozza, emellett ingerültséget, nyugtalanságot okozhat.

Napközben bágyadtabbak, dekoncentráltabbak, tompábbak lehetünk.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, keringési problémák és szívpanaszok jelentkezhetnek.

A szeles tájakon romlik a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, a hideg, nyirkos reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben északkeleten havas eső, hószállingózás előfordulhat, délután pedig egy-egy helyen gyenge eső, zápor eredményezhet csúszós utakat.

Szeles napok elé nézünk, sokfelé élénk, erős, néhol viharos nyugati-északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Helyenként még fagyos lesz a reggel, emiatt érdemes indulás előtt több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.