Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Március 03. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Szanálják a befalazott lakásokat

Szanálják a befalazott lakásokat

Csökkent az önkormányzati lakások száma, a falazott épületeket pedig folyamatosan szanálják Salgótarjánban. A bérlakásokban idén sor kerül az ivóvíz mellékmérők cseréjére.

A tavalyi év elején 1.060 darab önkormányzati tulajdonú lakás, valamint 28 db önkormányzati, de magántulajdonú lakást tartottak nyilván Salgótarjánban. Az esztendő végére az önkormányzati lakásállomány 1037 db-ra csökkent, a magántulajdonú lakásüzemeltetésben változás nem történt, az 28 maradt. 2014. december 31-ig a lakásállomány 21 elbontott lakással és 2 lakásértékesítéssel csökkent, összesen 23 db lakás került ki a Salgó Vagyon Kft. által kezelt állományból.
A legutóbbi statisztika szerint az 1037 önkormányzati lakásból 571 lakás bérbeadott, 219 lakás üres, 247 lakás pedig falazott. Utóbbiakat folyamatos ütemezés mellett a városi közgyűlés jóváhagyásával szanálják a jövőben. A lefalazások, bontások főként peremkerületi kolóniákat érintenek: a lakások (lakóépületek) műszaki állapota ugyanis nem teszi lehetővé azok gazdaságos felújítását, illetve karbantartását.
Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése februári ülésén úgy döntött, hogy 2015. január 1. napjától az érvényes bérleti szerződéssel rendelkező és hátralékot fel nem halmozó bérlők által használt önkormányzati tulajdonú lakásokban az ivóvíz mellékmérők cseréjét az önkormányzat saját költségén elvégezteti, melyhez a szükséges pénzügyi forrást az önkormányzat 2015. évi költségvetése biztosítja.

Címkék: szanálják

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 08:15, csütörtök | Helyi

Fokozódik a nagy meleg.

A napsütést több helyen fátyolfelhők szűrhetik, illetve nyugaton és északon a gomolyfelhő-képződés válik erőteljesebbé, és helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak.

2024. Augusztus 01. 08:00, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 31. 12:00, szerda | Helyi

Egy családi ház konyhája égett Salgótarjánban.

Tűz keletkezett egy családi házban kedd délután Salgótarjánban, a Karancs úton. A százhúsz négyzetméteres, kétszintes épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok az előszobát is érintették.

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.