Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 11. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: GYŐRI ANDREA/NVSzC

Szakemberjelöltek kerestetnek.

Szakemberjelöltek kerestetnek.

Háromfordulós online pályaválasztási vetélkedőt hirdet a Nógrád vármegyei általános iskolák 8. osztályos tanulói részére a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A vetélkedő célja, hogy a továbbtanulás előtt álló 8. osztályos tanulókat megismertessék a szakképzés által kínált lehetőségekkel és a szakképző intézményeink által kínált szakmákkal. Az értékes nyereményekért folyó „Szakember leszek!”-versenybe szeptember 20-ig várják a jelentkezéseket.

Győri Andrea, az NVSzC referense elmondta: az előző évek sikere nyomán idén is megszervezték a szakképző intézményeinket, s az itt tanulható szakmákat, szakirányokat bemutató vetélkedőt. A játékos kvíz keretében zajló, iskolák közötti on-line verseny szeptember végén kezdődik, s a harmadik decemberben fejeződik be. Hasznos tudnivaló, hogy ötfős csapatok jelentkezését várják és egy-egy iskolából vagy végzős általános iskolai osztályból akár több csapat is nevezhet a gyori.andrea@nmszc.hu címen, vagy személyesen a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrumban (3100 Salgótarján, Rákóczi út 60.).

A támogatók jóvoltából a döntőbe jutott 1-111. helyezett csapat minden tagja értékes nyereményekkel térhet majd haza, de kisebb ajándékot minden egyes versenybe szálló tanuló kap.

A versenybizottság az egyes fordulók feladatait online küldi meg a résztvevőknek, a megoldásokat is ugyanígy várják. Nevezni 2023. szeptember 20. 16 óráig lehet a nevezési lap emailben történő visszaküldésével. A „Szakember leszek” online pályaválasztási vetélkedő feladatainak megoldásában segítséget nyújtanak a szakképző iskolák honlapjai, valamint az ikk.hu.

Az l. forduló időpontja: 2023. szeptember 25-29. A Il. fordulót 2023. október 20- 27. között, a Ill. fordulót pedig 2023. december 11-15. között tartják

A feladatokat emailben kapják meg az iskolák az általuk megadott központi e-mail címre. A feladatok megoldását is emailben kell majd visszaküldeni a centrum@nmszc.hu és a gvori.andrea@nmszc.hu címre.

A feladatok megoldásához használható és ajánlott segédeszközök:

Szakmajegyzék tájékoztató füzet - online elérhetó: https://ikk.hu/files/taiekoztato/fuzet.html

internet elérés, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum iskoláinak honlapjai: elérhető: www.nmszc.hu linken.

Eredményhirdetés 2024. január végén várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.