Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2012. Február 15. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Szabálytalanságok a Salgótarjáni Civil Fórum tisztújító közgyűlésén?

Szabálytalanságok a Salgótarjáni Civil Fórum tisztújító közgyűlésén?

Múlt héten pénteken tartotta tisztújító közgyűlését a salgótarjáni Civil Fórum, ahol elnököt, alelnököket és kerekasztal tagokat választottak.

A fórum után azonban több civil szervezet már a hétvégén telefonon, majd hétfőn és kedden írásban is felháborodva kereste meg Eötvös Mihályt, a civil ügyekért is felelős alpolgármestert, hogy több olyan esemény történt a tisztújításon, amely megkérdőjelezi annak tisztaságát. A teljesség igénye nélkül például hivatkoztak arra, hogy nem regisztrálták, kik vettek fel szavazólapot, a szavazó urna nem volt lezárva, egyes személyek több szavazólappal is rendelkeztek. Mivel a civil kerekasztallal szerződéses együttműködésben áll az önkormányzat a közgyűlés döntése értelmében, ezért elengedhetetlen, hogy ezt a kialakult illegitimnek tűnő állapotot feloldjuk - írta közleményében az alpolgármester, aki kedden részt vett a civil kerekasztal alakuló ülésén, tájékoztattaőket a kialakult helyzetről, és azt kérte, hogy bocsássák az önkormányzat rendelkezésére a tisztújítással kapcsolatos jegyzőkönyveket, regisztrációs lapokat. Ezen kérését az önkormányzat szerdán hivatalosan levélben is megküldte.
Szeretném kifejezni az önkormányzat reményét, hogy ez a felettébb kínos ügy minél hamarabb megoldódik, és az önkormányzat és a civilek közötti eredményes munka a megszokott intenzitással folytatódik - zárul Eötvös Mihály közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 19:16, szerda | Helyi

Bemutatták a palackvisszaváltó automatákat, 4-5 ezer visszaváltási pontot ígérnek

Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a MOHU telephelyén mutatta be újságíróknak a palackok visszaváltására szolgáló nagyméretű automaták működését és legfontosabb jellemzőit.

2023. November 29. 17:00, szerda | Helyi

Jótékonysági est - lakásotthonokban élő gyermekek támogatása - Online közvetítés ma este...

Így valósul meg a Nógrád vármegyében működő lakásotthonokban élő gyermekek támogatása. 2023. november 29. Karácsonyi adománygyűjtés Nógrád vármegyében.

2023. November 29. 15:11, szerda | Helyi

A karácsonyfa története - a szokás Amerikában még a 19. században is furcsának hatott

Az örökzöld növények tisztelete már az ókori népek hitvilágában is központi helyet foglalt el, fenyőfát először Németország területén díszítettek valamikor a 16. században.