Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 15. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Sorozatos bűntettek!

Sorozatos bűntettek!

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a napokban fogták el azt a 27 éves helybeli férfit, akit rablás bűntett és számos lopás elkövetésével gyanúsítanak a nyomozók.

Az elfogott férfi bűntettei közé sorolható többek között egy múlt év végi rablás is. A salgótarjáni bevásárlóközpontban az elkövető négy doboz bonbonról távolította el az áruvédelmi eszközt, majd azokat a kabátja alá rejtette. Ezután a boltól fizetés nélkül távozott, azonban a kijáratnál a biztonsági őr megállította őt, és számonkérte a lopással kapcsolatban. A férfi dulakodni kezdett az őrrel, majd a négy doboz bonbonnal elmenekült.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a férfi tavaly számos lopást követett el Salgótarjánban. A megalapozott gyanú szerint Salgótarján-Zagyvapálfalva városrészben több lakásba is betört, ahová általában úgy jutott be, hogy a bejárati ajtót befeszítette, de előfordult olyan eset is, hogy a nyitva hagyott ablakon keresztül mászott be, aztán minden mozdítható értéket elvitt.

Zsákmánya között szerepelt wifi beltéri egység, vízmelegítő, porcelán tányérkészlet, gázkonvektor, de volt olyan hely is, ahonnan még a mosogatótálcát is kitépte a falból és a csaptelepeket is leszerelte, majd elvitte. A tettes a település garázsait sem kímélte, oda is hasonló módszerrel jutott be, mint a lakásokba, feltörte az ajtót, majd amit eladható értéknek vélt, már vitte is. A lopásokkal a sértetteknek több százezer forint kárt okozott. A tolvaj a környéken számos élelmiszerboltból is lopott, ezekben italt, illatszert és édességeket emelt le a polcokról, majd fizetés nélkül távozott.

A salgótarjáni rendőrök a 27 éves helybeli férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.