Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 27. 05:40, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Sok eső és viharos széllökések!

Sok eső és viharos széllökések!

Kiadós esőben lesz részünk, sokfelé jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, ugyanakkor napközben több tájegységünkön záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Pénteken Délután egyre többfelé megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Kezdetben a délies, majd egyre inkább a nyugati-északnyugati szél lesz erős, viharos. Hajnalban 9 és 15 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmelegebb órákban 14-25 fokra van kilátás, a déli tájakon mérhetjük a magasabb értékeket, de délután a záporok, zivatarok hatására sokfelé hirtelen visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több tájegységünkön is kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, helyenként zivatarok is. A nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Reggel 4 és 11, délután 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután északnyugaton lehet több felhő az égen. Kezdetben néhol északkeleten még egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A reggel többfelé párás, ködös lehet. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, számottevő csapadék sehol sem várható. A délies szelet élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 19-24 fokot mutathatnak a hőmérők. Kedden többfelé ismét szükség lehet az esernyőkre. Szeles időre, 15-23 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét is jelentkezhet.

A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A felhős, csapadékos, szeles idő miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély.

Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken országos esőre van kilátás, sokfelé jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, ugyanakkor napközben több tájegységünkön záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Emiatt vizes, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők, helyenként vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Kezdetben a délies, majd egyre inkább a nyugati-északnyugati szél lesz erős, viharos, emiatt jelentős mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Délután egyre többfelé megkezdődik a felhőzet felszakadozása, így ekkor a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet, amely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.