Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Április 09. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjáni thai bokszolók sikerei

Salgótarjáni thai bokszolók sikerei

A thai bokszolók túl vannak az IFMA Muay Thai magyar bajnokság valamennyi selejtezőjén, a Salgó Fight SE (SFSE) sportolói közül öten is kivívták a jogot, hogy júniusban kötelek közé álljanak az országos fináléban.

Ebben az évben már három versenyen is szerepeltek az SFSE bokszolói. Februárban Szentendrén, márciusban pedig Győrben léptek ringbe, az amatőr magyar bajnokság selejtezőin. Mindkét állmáson öt-öt versenyző indult, Szentendrén egy, Győrben három salgótarjáni siker született.
Utóbbi viadal volt az IFMA Muay Thai magyar bajnokság negyedik, azaz utolsó állomása. A mérkőzések után pontokat kapnak a versenyzők, a mérkőzések és a győzelmek alapján öt salgótarjáni is bekerült a magyar bajnokság döntőjébe, ahová kor- és súlycsoportonként a legtöbb pontot gyűjtött négy thai bokszos jut be. Kadett korosztályban Lőcsei Gergő és Rácz Ádám, junior korosztályban Békési Alex, míg a felnőtteknél Kiss Balázs és Sőregi Patrik képviseli majd a nógrádiakat. Tavaly három versenyző jutott be a salgótarjáni csapatból, idén az öt indulóval ők lettek az országban a legtöbb eredményes amatőr versenyzővel rendelkező egyesület, a magyar thai boksz klubok között.
Szentedre nemrég egy másik nagy rendezvénynek is otthont adott, itt rendezték meg második alkalommal a Muay Thai Mánia profi meccssorozatot. Ez pénzzel és értékes nyereményekkel díjazott rendezvény, ahová az országos szövetség által kiválasztott legjobbak kapnak meghívást. A profi viadalon hét mérkőzést rendeztek, olyan neves résztvevőkkel, mint például a K1 női világbajnoka, Éltető Daniella, illetve a legendás Birics Tamás. A mezőnyben ott volt a salgótarjániak közül Kiss Balázs, aki 81 kilóban lépett a kötelek közé. A sors úgy hozta, hogy csak ő bunyózott magyar rivális ellen, a többiek horvát, szlovák és román ellen léptek szorítóba. Balázs a magyar bajnokság élén álló Horváth Istvánt kapta ellenfélül. A profi thai boksz meccsek általában nem mennek végig, sérülés vagy KO miatt. A szentendrei gálán a hét meccsből öt idő előtt befejeződött, Balázs azonban végigharcolta azt. Bár a sérülések alapján a pesti srác nézett ki rosszabbul, a pontozóbírók 2:1-es pontozással mégis őt látták jobbnak.
A Thaiföldön versenyző Gaál Ádám sikeresen vette első kinti mérkőzését. Azóta az SFSE sportolója ismét derekasan helyt állt, a második meccsét is megnyerte, ám a harmadikat pontozással elvesztette. A nyolchónapos ösztöndíjára a kinti munkája és eredményei miatt új ajánlatot kapott. Az edzője felajánlotta neki, hogy dolgozzon nála, mint segédedző és versenyezzen tovább, szóval meghosszabbította neki a kinti életét húsz hónapra. Nyáron kellene hazajönnie, és bár még nem döntött, de szinte biztos, hogy kint marad még.
A salgótarjániak az eredményeiknek köszönhetően meghívást kaptak április végére egy pozsonyi profi gálára is. Utána edzőtábor és a magyar bajnokság döntője vár még a srácokra, júniusban. További fotók és információk a klub honlapján, a salgofightse.hu-n.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: thai boksz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.