Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 16. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Roma származású diákokat támogat a rendőrség

Roma származású diákokat támogat a rendőrség

Két diák írt alá megállapodást Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. évben is meghirdette roma diákok részére pályázatát, mellyel a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányaik eredményes befejezését segítik, és egyben ösztönzik a rendőri pálya választására.
A pályázók közül Németh Ádám a salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Szakközépiskola és Szakiskola, valamint Oláh Márk Ábrahám a Bolyai János Gimnázium tanulója felelt meg a felvételi kritériumoknak és egyben nyerte el a rendőrség támogatását. Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a diákok támogatási szerződést írtak alá 2013. szeptember 11-én a rendőr-főkapitányságon. A szerződés alapján a középfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére a rendőrség a kollégiumi szállásköltség, illetve menzai költségtérítéssel, tanévenként ruházkodási, illetve tanszersegéllyel segíti a diákokat. Az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév ideje alatt havi rendszerességgel folyósított pénzbeni juttatással ösztönzik a diákokat a minél magasabb tanulmányi átlageredmény elérésére.

Címkék: roma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.