Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2014. Szeptember 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

A fűszerek többre jók, minthogy ízletessé teszik az ételeket. A chili paprika, a habanero és a cayanne amellett, hogy élvezetesebbé varázsolják az ebédet, számos jótékony egészségügyi hatással is rendelkeznek. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Tanulmányok mutatták ki, hogy a csípős, fűszeres ételek extra kalóriát égetnek el azáltal, hogy ideiglenesen felgyorsítják az anyagcserét. Emellett általában hogyha valaki erős ételt eszik, kisebb adagokkal is jóllakik, mint egyébként, ezáltal eleve kevesebb kalóriát visz be szervezetébe.

A fűszeres ételek egy másik előnye, hogy javítják a szív működését és ezzel együtt csökkentik a káros koleszterin szintjét. Mindez a csípős ételekben található kapszaicinnek köszönhető, ami úgy csökkenti a koleszterint, hogy közben növeli a vér áramlását azáltal, hogy blokkolja azt a gént, amely az artériák szűkülését okozza.

Bizonyítékot találtak arra vonatkozóan is, hogy a fűszeres ételek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, emellett hatékonyan csökkentik a vérnyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

2024. Július 17. 07:56, szerda | Életmód

Különleges fényművészeti installációk láthatók az INOTA Focus: RADIANCE fesztiválon

Neves magyar és nemzetközi alkotók fényművészeti installációival várják az érdeklődőket augusztus 30. és szeptember 1. között a Várpalota melletti inotai hőerőmű területén.

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően