Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Október 04. 13:39, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

RENDŐRI ÖSSZEFOGÁS A MENHELYRE KERÜLT ÁLLATOKÉRT

RENDŐRI ÖSSZEFOGÁS A MENHELYRE KERÜLT ÁLLATOKÉRT

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából az elmúlt időszakban az állatok védelmére irányuló több programot és egy adománygyűjtést is szerveztek a megyében.

Életünkben meghatározó szerepet játszanak a házi- és haszonállatok. E kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak. Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennap.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Alosztály és a rendőrkapitányságok munkatársai az Állatok Világnapjához kapcsolódóan adománygyűjtést szerveztek. Az összegyűjtött adományt 2022. október 4-én dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át a rendőr-főkapitányság épületének udvarán Bozó Brigittának, a Mancs Menedék Egyesület elnökének és Radó Noéminek, a Mancs a Szívben Egyesület képviselőjének.

Mindkét civil szervezet évek óta segít Nógrád megyében a kidobott, megkínzott, beteg és rossz körülmények között élő állatokon. Az állatok ellátását, orvosi költségeit saját erőforrásból, gyűjtésekből fedezik. Munkájuk példaértékű, amihez a munkatársaink által összegyűjtött és átadott adomány most segítséget nyújt.

Az Állatok Világnapjához kapcsolódóan a prevenciós szakemberek az elmúlt időszakban tanácsokat adtak többek között a megyeszékhelyen és a Pásztón található állatorvosi rendelőkbe érkező állattartók számára, valamint iskolai előadások keretében foglalkozásokat tartottak a diákoknak a felelős állattartás szabályairól. Ezen kívül a szakemberek bűnmegelőzési információs pontokon hívták fel az érdeklődők figyelmét az állatok védelmének fontosságára.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az állatoknak tilos fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, valamint őket rossz körülmények között tartani. Számolni kell azzal, hogy ha az állatot nem a jogszabályoknak megfelelően tartják, gondozzák, az szankciót vonhat maga után.

Ne feledjék! Az állataik sorsáért felelősséggel tartoznak és fontos, hogy erre figyelmeztessék a környezetünkben élő embertársaikat is!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.