Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Szécsényben ülésezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a hat városi rendőrkapitányság rendőreiből álló területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport.

Megyénk rendőrei már hosszab ideje kapcsolatot ápolnak a cigány kisebbségi vezetőkkel a kistérségi egyeztető fórumokon, és a jelzett kéréseknek, problémáknak megfelelően szervezik és hajtják végre tájékoztató, oktató tevékenységüket fiatalok és felnőttek körében egyaránt, támogatják a roma fiatalok rendőri pályára irányítását, a rendészeti szakközépiskolákba való jelentkezésüket.
A csoport vezetője, Csík Csaba rendőr alezredes nagyon fontosnak tartja, hogy Nógrád megye területén a rendőrök megismerjék a roma lakosság lakóhelyeit, családi körülményeit és problémáit. Nagyon fontos a romák képviselőivel való rendszeresen kapcsolattartás, az együttműködés új alapokra helyezését.
A találkozón a 2011-ben végzett tevékenység értékelésén túl, áttekintették az idei év feladatait. 2012-ben a rendőrkapitányságok megbízott összekötői felvették a kapcsolatot az illetékességi területükön működő kisebbségi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, hogy feltérképezzék a kapcsolatteremtésre való igényt és annak lehetőségeit. A munkacsoport célja, hogy részt vegyen a roma lakosság problémáinak megoldásában a jogsértő cselekmények megelőzése érdekében.
Dr. Nagy Károly rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója személyesen vette fel a kapcsolatot a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével és tagjaival. A felek megtárgyalták a munkacsoport céljait és megállapították, hogy a rendőrök által megkeresett szervezetek pozitívan reagáltak a kezdeményezésre és készen állnak a rendőrséggel való kapcsolattartásra.
2012. februárjában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kerül sor a fennálló és új kapcsolatok révén a roma szervezetekkel való együttműködések lehetőségeinek pontosítására.

Címkék: roma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit