Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 20. 12:19, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendhagyó tanórák a biztonság jegyében.

Rendhagyó tanórák a biztonság jegyében.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a napokban a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos diákjaihoz látogattak el.

A szakemberek a rendhagyó „tanórák” keretén belül bűn- és balesetmegelőzési előadást tartottak a diákok részére, amelyek során a gyerekek többek között megismerhették a biztonságos internethasználat szabályait, valamint a téli gyalogos közlekedés során betartandó legfontosabb tanácsokat és a láthatóság fontosságát. A prevenciós foglalkozások végén az egyenruhások szolgálati gépjárművét is megtekinthették a fiatalok.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!