Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2014. Február 13. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Reménykedő salgótarjáni thai bokszolók

Reménykedő salgótarjáni thai bokszolók

A Salgó Fight SE (SFSE) versenyzői a sikeres hazai thai-boksz gála után a szegedi és a biatorbágyi állomáson is ringbe szálltak, összességében bizakodva várhatják a közelgő nagydöntőt.

A második fordulónak Szeged adott otthont, a legnagyobb kihívás a 67 kilós Sőregi Patrikra várt. Súlycsoportjába hárman neveztek, a mieink vállalták, hogy ha Patrik sikerrel veszi az első összecsapását, akkor a helyi versenyző ellen bunyózik még egyet. Első meccsét a második menetben kiütéssel megnyerte, aztán a helyi sportoló nagy szurkoló tábora sem buzdíthatott sokáig. Még az első menetben egy kombináció utolsó ütésével Patrik úgy eltalálta ellenfelét, hogy azt az edzője szedte le a kötélről, amelyre eszméletlenül rácsavarodott.
Kiss Balázs (81 kg) combrúgás KO-val nyert a második menetben, míg Nagy Artúr (71 kg) egyértelműen és magabiztosan győzött, pontozással. Bódi Gábort (75 kg) első éles meccsén „természetesen” összesorsolták a mezőny egyik legjobbjával. Jól dolgozott, de a harmadik menetben a harmadik rászámolás után végleg kiszámolták.
A harmadik fordulót Biatorbágyiban rendezték meg. Itt Rácz Ádám (junior, 67 kg) könnyedén nyert, a harmadik menetben a második rászámolás után a gong mentette meg az ellenfelét a kiütéstől. Lőcsei Gergő (junior, 71 kg) régi riválisa ellen bunyózott, akitől másfél évvel ezelőtt a magyar bajnoki döntőben kikapott. A salgótarjáni az első menetben úgy orrba térdelte ellenfelét, hogy az feladta a meccset. Bódi Gábor (75 kg) élete második meccsén hatalmas küzdelemben, pontozással nyert. Sőregi Patrik (67 kg) az első menetben ismét eltörte az orrát, így a sérülése miatt a második menetben feladni kényszerült a meccset. A sérülések egyébként a mieink felkészülését is nehezítette, Biatorbágyiban Nagy Artúr és Kiss Balázs sem tudott kötelek közé lépni.
A bajnokság selejtező része idén csak három fordulóból állt, így már be is fejeződött, és a szezonból már csak a májusi nagydöntő van hátra.
- Jól zártak a versenyzőim, elégedett vagyok a teljesítményükkel, szinte biztos, hogy az SFSE összes versenyzője – pontjai és nyert meccsei alapján – bejut a magyar bajnoki döntőbe – nyilatkozta Kövesi Tibor edző, aki jelenleg már Thaiföldön tartózkodik. – Tanítványomra, Gaál Ádámra egy nagyon fontos meccs vár a hónap végén, emiatt is így időzítettem a kiutazásomat. Én tanulok, edzőtáborozok, valamint Ádám felkészülésében segítek, mert az itteni edzője úgy gondolta, hogy sokat segítene neki a hazai kötődés. Pláne azért, mert a legújabb megállapodás szerint csak 2015 májusában várható haza.
Gaál Ádám kint tartózkodása során már kilenc meccset vívott, ötször hagyta el győztesen a szorítót, ebből kétszer KO-val nyert.

Felvételünkön két salgótarjáni, Gaál Ádám (balra) és Kövesi Tibor, akik Thaiföldön készülnek.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Hírek
Olvasósarok - itt elolvashatod a legfrissebb Szuperinfót!

Címkék: thai boksz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.