Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2015. Január 29. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Remek jubileumi évet zárt az NMRVA

Remek jubileumi évet zárt az NMRVA

A tavalyi évben huszadik születésnapját ünneplő Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA) pozitív mérleggel, eredményesen zárta az elmúlt esztendőt.

A kedvező kamatozású mikrohitelezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A közhasznú szervezet amellett, hogy a kkv szektor részére nyújt forrást, tanácsadással is foglalkozik, valamint fejleszti a határ menti, határon átnyúló kapcsolatokat és működteti a teljes egészében kihasznált inkubátorházat.
Az alapítvány fő profilja a kedvező, 3,9 százalékos kamatozású országos mikrohitel program lett, melynek segítségével számos vállalkozónak tudtak segíteni, közel egy milliárd forint összegben, ami duplája az egy évvel korábbi mutatónak. A jól összeszokott menedzsment segítőkészen, rugalmasan kezeli az ügyfelek igényeit.
Az 1994-ben alapított NMRVA tavaly ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, amelyet egy nagyszabású gazdasági konferenciával ünnepelt meg. A szécsényi Forgách-kastélyba invitálta meg a cégvezetőket, és üzleti partnereit, ahol Dr. Braun Márton, az NMRVA kuratóriumának elnöke mutatta be a szervezet történet, működését és fontosabb eredményeit.
Mint azt Varga Béla ügyvezetőtől megtudtuk, az NMRVA befogadó szervezete az Europe Direct Nógrád megyei tájékoztató irodájának. Emellett helyet biztosított az ország ötven településén működő Nyitok tanulási hálózat salgótarjáni központjának is, ez a program egyébként idén folytatni fogja az ingyenes képzések szervezését. Továbbra is üzemeltetik az ebin.eu honlapot, ahol a vállalkozások ingyenesen hirdethetik áruikat, igényeiket.
További részletekért érdemes felkeresni az alapítvány honlapját (nmrva.hu), vagy személyesen ellátogatni az inkubátorházba (Salgótarján, Mártírok út 1.).

Címkék: nmrva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 12:00, szerda | Helyi

Egy családi ház konyhája égett Salgótarjánban.

Tűz keletkezett egy családi házban kedd délután Salgótarjánban, a Karancs úton. A százhúsz négyzetméteres, kétszintes épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok az előszobát is érintették.

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.