Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 04. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Reggel közel -15 fok lehet!

Reggel közel -15 fok lehet!

Az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé, de csapadék még nem várható.

Hétfőn A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -3 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden már több lesz a felhő fölöttünk, hosszabb időszakokra a Dunántúlon süthet ki a nap. Északon, északkeleten kezdetben hószállingózás fordulhat elő, majd délutántól nyugaton az eső ered el, amit este az Alpokalján ónos eső, havas eső, majd havazás válthat fel. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Vegyes halmazállapotú csapadék még Csütörtökön is többfelé előfordulhat az országban, a csapadék egyre inkább kelet felé fog tolódni. A Dunántúlon feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután 0 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hójelentés
Bánkút 8 cm
Eplény 10 cm
Kékestető 8 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 15 cm
Visegrád 4 cm

Hétfőn nem jön havazás

Hétfőn hideg, száraz, napos időre van kilátás, havazni sehol sem fog.

Orvosmeteorológia

Hétfőn ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomásingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítő-képesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata.

Sokfelé viszont több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn nem várható csapadék, de az előző napokban havazás által érintett tájakon továbbra is előfordulhatnak síkos, jeges, havas útszakaszok.

A Dunántúlon sokfelé élénk, a Vakonyban és északnyugaton erős lehet a déli-délkeleti szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén ismét sok napsütésre számíthatunk, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel főként északkeleten többfelé zúzmarás köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, majd délelőtt a köd fokozatosan feloszlik.

Erősen fagyos lesz a reggel, ezért indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.