Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Május 13. 02:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: BERENDI TIBOR

Reggel helyenként eshet az eső!

Reggel helyenként eshet az eső!

Sok felhő lesz felettünk.....

Szombaton Időnként több tájegységünkön is kisüthet rövid időszakokra a nap. A Dunántúlon és délen többfelé számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, egyes zivatarokat akár felhőszakadás és viharos széllökések is kísérhetnek. Máshol csak elszórtan alakulhat ki időnként kisebb eső, zápor. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk lehet. Hajnalban 6-12 fokot mutathatnak a hőmérők. Néhol pára, köd is képződhet a reggeli órákra. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 22 fok között alakulhat, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap egy újabb mediterrán ciklon hoz esős, záporos időt. A legkevesebb csapadék északkeleten valószínű, oda csak a délutáni, kora esti órákban érkezhet meg az eső, máshol kiadósabb öntözésre van kilátás. Néhol beágyazott zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lehet a keleti-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 13 és 23 fok között alakulhat, északkeleten, keleten, valamint az Északi-középhegységben lehet a legmelegebb.

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, de délután nyugaton egyre nagyobb területen szűnhet meg a csapadék. Helyenként élénk lehet a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 22 fok között alakulhat.

Kedden és szerdán is többfelé számíthatunk még esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, viszont szerdán már naposabb tájakkal is találkozhatunk. Többfelé élénk, néhol erős széllökésekre is számítani kell. Kedden 17 és 24, szerdán 20 és 26 fok közötti maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton időjárási front nem lesz felettünk, azonban az érzékenyek körében fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és akár rosszullét továbbra is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Az idősek és a szívbetegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott a réteges öltözet.

A rövid napos időszakok viszont javíthatják hangulatunkat.

A déli órákban a naposabb tájakon átmenetileg erős lehet az UV-sugárzás, ezért ebben az időszakban a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Gombák alacsony
Mérséklődő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas a pollenterhelés, viszont ez a következő napok csapadékosabb időjárása miatt valamelyest csökkenhet.

Az eperfafélék, a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes.

A tölgy, a platán és a kőris virágpora alacsony, helyenként közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet is.

Fotó: Berendi Tibor ( Az eső nem adja fel a harcot.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.