Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Április 27. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Rárós Fesztivál júliusban

Rárós Fesztivál júliusban

A magyar kultúra népszerűsítése, a hagyományok megőrzése a célja a civil kezdeményezéssel megvalósuló Rárós Fesztiválnak.

Ezen zenei és irodalmi programok, kézművesek várják a látogatókat. A Nógrád megyei eseménynek Rárós Puszta, Litke és Mihálygerge ad otthont július 25. és 28. között..
A rendezvény négy napja alatt három helyszínen mintegy száz fellépőt láthat a közönség. A fesztivált szervező csapat önkéntesekből áll, a négy nap alatt 30-50 ezer látogatóra számítanak.
A Rárós Fesztivált először 1979-ben - Rárós Napok néven - a palócság hagyományőrző fesztiváljaként szervezték meg, és tizenhat éve, 1997-ben rendezték meg utoljára. A fesztivál kettős céllal kelt ismét életre: egyrészt a magas munkanélküliségi mutatóval rendelkező térségben (Salgótarján-Szécsény-Hollókő háromszöge) szeretnének a turizmuson keresztül megélhetési lehetőséget adni, másrészt a magyar zene és kultúra hagyományait megőrizni.
A fesztivál programjában a magyar könnyű-, komoly- és népzene, valamint a nóta képviselői mellett szentendrei festő- és graffiti művészek is szerepelnek. Az irodalmi színpadon Vámos Miklós és Bornai Tibor duettje hallható, szórakozási lehetőséget nyújtanak az elektronikus zene kedvelőinek, Borsétány is várja a vendégeket, továbbá számtalan civil társadalmi szervezetnek biztosítanak teret.
A nagyszínpadon a fesztivál első napján, július 25-én csütörtökön a Balaton, az ef. Zámbó Happy Dead Band, az Ági és a Fiúk, valamint a Müller Péter Sziámi and Friends lép fel. A péntek a magyar rock napja, amelyen a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 40 éves jubileumi előadása a veszprémi Pannon Várszínház produkciójában látható, és magyar rockzenészek előadásában, megállás nélkül mintegy húsz ikonikus rockszám hangzik el.
Szombaton a KFT, Deák Bill Gyula és a Bikini lép fel, majd az estét az R-Go koncertje zárja. Vasárnap az Anna and The Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Péterfy Bori & Love Band, valamint a Depresszió játszik, a rendezvényt Caramel zárja szimfonikus koncertjének fesztiválverziójával.
A népzenei színpad programját várhatóan a Felszállott a páva szakmai csapata szervezi, továbbá helyet kaptak a magyar nóta sztárjai is. A komolyzenei színpadon Pintér Péter, Balázs Fecó, Varga Miklós, valamint Szakcsi Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos lép fel.
A fesztivál könnyűzenei nagyszínpadáról élő YouTube-közvetítést adnak, amerikai és ausztrál IP cím elérhetőséggel.

Címkék: Rárós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.