Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 12. 10:31, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rács mögött egy kállói fiú!!!

Rács mögött egy kállói fiú!!!

Több mint egymillió forint értékben lopott el szerszámgépeket Kálló belterületén egy fiatalkorú. A pásztói rendőrök őrizetbe vették.

A 16 éves fiatal tudomására jutott, hogy egy Kállón parkoló tehergépkocsiban több nagy értékű szerszámgép található, ezért elhatározta, elviszi azokat. A járművet 2024. január elején meg is találta a településen. Nem volt nehéz dolga, ugyanis a tulajdonos nem zárta be az ajtókat, így könnyen bejutott az utastérbe. Kitörte a csomagteret elválasztó ablakot, és közel 20 szerszámgépet – csavarbehajtókat, ütvefúrókat, flexeket –, szerszámos ládákat és akkumulátorokat vitt magával 1 300 000 forint értékben. A lopott tárgyakat helyben továbbértékesítette.

A fiú terhére több vagyon elleni bűncselekmény is felróható, többek között felfeszítette a település egyik családi házának udvarán a mobilgarázs ajtaját, majd onnan fűkaszát és szerszámgépeket lopott el 400 000 forint értékben.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították a fiatalt, majd lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett. A hatóság tagjai őt őrizetbe vették, és több vagyon elleni és más bűncselekmények miatt indítványozták letartóztatását.

Felhívjuk a lakosság figyelmét:

A leparkolt gépjárműveket soha ne hagyják nyitva, azokban ne tároljanak értékeket, pénzt!
Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban, mindig vegyék magukhoz, és tartsák biztonságos helyen!
Zárják be az ajtókat és húzzák fel az ablakokat, még akkor is, ha az udvaron parkolnak!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.