Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 22. 12:19, szerda | Helyi
Forrás: police

Példakép tábor Ráróspusztán

Példakép tábor Ráróspusztán

A Nógrád megyei rendőrök az idén is játékos foglalkozásokkal várták a táborozókat.

A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen, immár 11. alkalommal rendezi meg 2022. június 18. és június 25. között a hátrányos helyzetű gyermekek részére a Nógrád megyei Ráróspusztán a Példakép tábort.

A szervezők felkérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 21-én 84 táborozó részére tartották meg a rendvédelmi napot, ahol a rendőrök a bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokon túl olyan bemutatókat tartottak, amelyeken a gyerekek a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket is megismerhették és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is.

A rendvédelmi napot Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg és köszöntötte a diákokat. A táborozók részére az előadók saját élményeiken keresztül mutatták be a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrök munkáját, és ráirányították a figyelmet arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni.

A szakemberek felhívták a gyerekek figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!