Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Pásztói asztaliteniszező fővárosi sikere

Pásztói asztaliteniszező fővárosi sikere

Hétvégén a BVSC-Zugló Sportiskola őszi évadnyitó I. osztályú utánpótlás fiú asztalitenisz ranglistaversenyt rendezett a fővárosban.

A viadalon a hazaiakon kívül Szaud-Arábia, Románia, valamint Anglia fiatal versenyzői is asztal mellé álltak. A népes és igen rangos sportági viadalra három Nógrád megyei, a balassagyarmati, pásztói és a szécsényi klub is elküldte nevezését, de mindezek mellett a verseny főbíró helyettesi tisztségét is nógrádi, a pásztói Bencsik Imre töltötte be.
A legfiatalabbak az U 11 fiú kategóriában a balassagyarmati Diák Szabadidő SE asztaliteniszője Páris Artur remekül játszott, hisz a főtáblára kerülés után egészen az elődöntőig menetelt, ahol csak a későbbi győztes András Csaba tudta őt megállítani. Páris Artur végül a bronzérmes helyen zárt.
A tehetséges balassagyarmati játékos a selejtező csoportjából Krebs Levente(VAKE) és Marton Bálint(Szombathely) sima (3-0) legyőzésével csoportgyőztesként került a főtáblára. Itt a kézdivásárhelyi (Románia) Bedő Norberten túljutva (3-0), kapta ellenfeléül a BVSC-Zugló versenyzőjét, András Csabát, akitől végül 3-1 arányú vereséget szenvedett.
Az újonc fiúk összevont versenyszámában a szécsényi Szerva ASE versenyzője Porubszki Martin, Tóth Szabolcs(Szeged) és Keresztúri Viktor (Mohácsi TE) sima 3-0 arányú legyőzésével lett csoportgyőztes és került fel a főtáblára. Első találkozóján a szécsényi fiú Högye Gábortól (PTE) 3-1 –re kikapott, igy kiesett a további küzdelmekből. Ezt követően Martin klubtársával, Kovács Gáborral az oldalán elindult a serdülő korosztály páros küzdelmében, ahol ellenfelüket legyőzve a második fordulóban alulmaradtak a hazai Felker-Szabó BVSC-Zugló párossal szemben.
Egyéniben Porubszky Martin selejtező csoportjában a második helyen, klubtársa Kovács Gábor pedig a negyedik helyen zárt, így nem jutottak be a főtáblára.
Ifjúsági páros fiúknál a balassagyarmati Páris Áchim, Szabó Gergő a főtábla 30. helyére játszotta be magát. Főtáblás mérkőzésükön viszont kikaptak a Kovács( Pénzügyőr SE)-Szarka(Szombathely) párostól.
Egyéniben Szabó Gergő a második, klubtársa Páris Áchim, valamint a pásztói Németh Bence a negyedik helyen zárták selejtezőbeli csoportküzdelmeiket és így nem sikerült nekik a főtáblára való bekerülés.
Forrás: nogradsport.wordpress.hu

Címkék: asztalitenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,