Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. December 17. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ostyaüzem kezdte meg működését Rétságon

Ostyaüzem kezdte meg működését Rétságon

Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.

A cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát.
Csúvár Csaba, az Urbán és Urbán Kft. kereskedelmi igazgatója a hétfői megnyitón elmondta: a kétmilliárd forintos technológiai beruházáshoz 50 százalékos támogatási intenzitással 995,8 millió forintot nyert a társaság a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.
Az üzem vásárlása, a kivitelezés, az épület élelmiszeripari üzemmé történő átalakítása, a gépek beüzemelése további másfélmilliárd forintba került, ehhez a növekedési hitelprogram keretében kaptak egymilliárd forintot, a finanszírozás többi részét önerőből és banki hitelből oldották meg - tette hozzá. Az ostyaüzem a volt TDK-gyár területén működik Rétságon, ahol mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával.
Az Urbán és Urbán Kft. Budakalászon indult családi vállalkozásként három évtizede, 2008 szeptemberétől Dunakeszin is dolgoznak, a rétsági a cég harmadik telephelye.
Csúvár Csaba közölte: Dunakeszin kekszet és ostyát is gyártanak, de a technológiák különválasztását tervezik úgy, hogy pár év múlva a dunakeszi üzemben csak kekszet, Rétságon pedig kizárólag ostyát gyártanak, illetve a budakeszi sajtos tallért gyártó üzemet januárban Rétságra költöztetik.
Az Urbán és Urbán Kft. vállalatcsoportja száz embert alkalmaz, Rétságon harminc ember dolgozik.
A 6,5 milliárd forintos árbevételt elérő cég 95 százalékban Magyarországon értékesíti termékeit. Negyven saját termékük mellett bérgyártásban is előállítanak kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket.
Éves szinten 6 ezer tonna édességet gyárt a kft., ebből mintegy 450 tonnát tesz ki a töltött ostya - közölte a kereskedelmi igazgató.

Fotó: mno.hu

Címkék: ostyaüzem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.