Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 10. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Őrizetben a salgótarjáni és őrhalmi betörők

Őrizetben a salgótarjáni és őrhalmi betörők

Lakatlan családi házak fosztogatóit fogták el a salgótarjáni és a balassagyarmati nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljráást Cs. László 38 éves és B. Roland 35 éves salgótarjáni lakosok ellen.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. március 18. és 2014. március 19. közötti időben, Salgótarjánban egy lakatlan ház épületébe betörtek, és onnan gáztűzhelyt, fali vízmelegítőt és egyéb fürdőszobai fém szerelvényeket tulajdonítottak el. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a gyanúsítottak 2013 augusztusától 2014 februárjáig Salgótarjánban még további hét lakásba törtek be, és vittek el különböző használati tárgyakat, műszaki cikkeket. A salgótarjáni nyomozók a széles körű nyomozás adatai alapján 2014. május 6-án elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 és 35 éves salgótarjáni férfit, akiket a rendőrkapitányságra történő előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek.
xxx
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves és egy 15 éves őrhalmi fiú ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. április 24. és 2014. április 29. közötti időszakban egy őrhalmi - jelenleg lakatlan – családi ház kerítésén bemásztak az udvarra, majd a garázs és a nyári konyha ajtaját kifeszítették, a helyiségből eltulajdonították az ott talált fűnyírógépet, motorkerékpárt, fűkaszát és használati tárgyakat. A balassagyarmati nyomozók a beszerzett adatok alapján a két fiatalt 2014. május 5-én, illetve május 6-án elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.
Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a lopás bűntettével gyanúsított két fiatalkorú férfi előzetes letartóztatását. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene. A fellebbezésnek azonban halasztó hatálya nincs, így a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban várják a Balassagyarmati Törvényszék kényszerintézkedés tárgyában meghozandó jogerős döntését.

Címkék: betörők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit