Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 06. 07:21, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyárias szeptember!

Nyárias szeptember!

Napos, csapadékmentes időre számíthatunk, csak helyenként jelenhet meg kevés felhő az égen.

Szerdán Már csak néhol élénkülhet meg az északkeleti szél. Helyenként csípős lesz a hajnal, a legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 16 fok között alakulhat. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön marad a meleg, csapadékmentes idő. Felhők alig lesznek az égen, szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Csak kevés helyen lehet élénk a szél. A friss hajnalt követően délutánra 25 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a keleties irányú szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Hétvégére sem romlik el az idő. Folytatódik a napos, késő nyárias, csapadékmentes időjárás. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Délutánonként 26-31 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem lesz időjárási front térségünkben, de a hűvös reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Délelőtt gyorsan melegszik majd az idő, délután már késő nyárias meleg várható, így nagy lesz a napi hőingadozás.

Sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, ugyanakkor migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg szédülés, rosszullét is előfordulhat.

Helyenként még élénk lesz a szél, emiatt kicsit ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk.

Reggel öltözzünk rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák extrém
Tetőzik a parlagfű

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.