Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 01. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyári idővel indul a szeptember!

Nyári idővel indul a szeptember!

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb helyenként északnyugaton alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar.

Pénteken Többfelé élénk lehet a szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 9 és 15, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton is sokat süthet a nap, de délután elszórtan északon, északkeleten egy-egy futó zápor, esetleg zivatar átmenetileg kialakulhat. Északon, északkeleten megélénkülhet a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakulhat.

Vasárnap egy hidegfront hozhat több felhőt, és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell több tájegységünkön. Az északnyugatira forduló szelet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakulhat.

Hétfőn és kedden ismét a napsütésé lehet a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Hétfőn még élénk, erős lehet az északi-északkeleti szél, majd keddre mérséklődhet a légmozgás. Hétfőn 22-27, kedden 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem várható fronthatás.

Többfelé hűvös, helyenként párás, ködös lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák.

Jelentős napi hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást okozhat.

A szelesebb tájakon élők nyugtalanabbak, frusztráltabbak lehetnek, felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is.

A hűvös, nyirkos reggeli időben öltözzünk kicsit rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm nincs
Parlagfű extrém
Gombák közepes
Parlagfű

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.