Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 22. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyarat idéző péntek.

Nyarat idéző péntek.

Kora reggel északkeleten néhol futó zápor kialakulhat. Napközben többórás napsütésre szinte mindenhol számíthatunk.

Péntek Délután, este északnyugaton és nyugaton helyenként zápor, zivatar kialakulhat, de napközben elvétve északon sem kizárt egy-egy kisebb futó zápor. A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz. A kora reggeli 12-19 fokot követően napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton egy hidegfront eleinte főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz esőt, illetve záporokat, zivatarokat, a délután második felére, estére viszont már a Tiszántúlra is megérkezhet a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között, 15 és 33 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten, délkeleten a magasabb értékeket. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél.

Vasárnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, helyenként zivatarra is számítani kell. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 17-26 fok valószínű, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn és kedden már sok napsütésre számíthatunk, de hétfőn elszórtan még futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Hétfőn még többfelé,

Kedden már kevesebb helyen lehet szeles az idő. Hétfőn 23 és 30, kedden 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken estig időjárási front nem lesz felettünk, de reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A délelőtt folyamán gyorsan melegszik az idő, nagy hőingadozás alakulhat ki, ami melegfronti jellegű tüneteket idézhet elő, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

Tovább melegszik az idő, így a melegedésre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat fáradékonyság, tompaság és dekoncentráltság is.

A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat, valamint tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat.

A reggeli hűvösebb, néhol nyirkos időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk kicsit rétegesebben! Napközben a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű nincs
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák magas
Csökkenni kezd a parlagfű pollenszórása

Csökken a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami azonban még így is többfelé a magas-nagyon magas tartományban alakul, csak kevés helyen lehet a pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes.

Alacsony-közepes szintet érhet el a csalánfélék, az üröm, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.